P19: Inför BP – Djurgårdens IF

P19: Inför BP – Djurgårdens IF

Share

P19: Inför BP – Djurgårdens IF

Imorgon spelar BP säsongens sista derby. Blåränderna gästar BP på Grimsta IP. BP ligger inför matchen fem poäng före Djurgårdens IF och går vid seger upp på sjundeplats. Avspark 1 ...

Imorgon spelar BP säsongens sista derby. Blåränderna gästar BP på Grimsta IP. BP ligger inför matchen fem poäng före Djurgårdens IF och går vid seger upp på sjundeplats. Avspark 17.00 1 oktober på Grimsta IP.

Läget i BP

BP följde upp storsegern mot AIK med en fin prestation mot BK Häcken som dessvärre slutade i snöplig förlust. Det är inte alltid det lättaste att ta med sig att insatsen var bra efter noll poäng, men både spelare och ledare har kunnat landa i prestationen efter att besvikelsen lagt sig. 

Får BP till det spel de har fått i de två senaste matcherna kommer Djurgårdens IF få jaga mycket boll och kämpa rejält för att stå emot. Vinst för BP så går laget förbi Halmstads BK som nu ligger sjua i tabellen. Tre poäng skulle även innebära att BP skapar utrymme ner till både AIK och Djurgårdens IF i kampen om “bäst i stan”. 

Om Djurgårdens IF

Djurgårdens IF befinner sig precis ovanför strecket men har med en match mindre spelad sju poäng ner till nedflyttningsplatserna. Blåränderna är inne i formsvacka och kommer senast från 2-2 mot Örebro SK. Dessförinnan förlorade laget med hela 6-0 mot IFK Norrköping. 

Samtidigt har de tagit några fina skalper under året och är inte mer än fem poäng bakom BP. Det brukar på seniornivå heta att tabellen inför derbyn inte spelar någon roll, det går även att applicera i P19-serien.

 
Matchen sänds på BPTV.se. Avspark 1 oktober kl. 17.00 på Grimsta IP.