P19: Andra raka segern
Grimsta IP

BP tog sin andra raka seger efter 2-0 hemma mot Västerås SK. BP befinner sig nu på sjätteplats. Nästa match söndag 3 september borta mot Halmstads BK kl. 15.30. Första halvlek ...

Första halvlek

Hemmalaget kom ut starkast och fick även utdelning efter drygt 13 minuter. Målskytt Oliver Cekredzi. Gästande Västerås SK blev nedtryckta och BP vann bollen högt upp gång på gång.

Efter att BP inte fått in utökningen så avtog BP:s press och Västerås SK bjöds in i matchen. Ett större bollinnehav från gästerna kändes däremot inte särskilt farligt då de större chanserna uteblev.

Det var en ganska chans- och händelsefattig första halvlek.

Andra halvlek

Till skillnad från den första halvleken var det Västerås SK som inledde bäst. De grönvita vann duellerna och höll i bollen, men BP försvarade sig väl och kvitteringen var inte speciellt nära.

Istället utökade BP till 2-0 efter ett klassmål från Philip De Fine Licht i minut 50. Anfallaren vände bort sin motståndare och skruvade in den i bortre hörnet.

Utöver varningar för Gustav Renamn, minut 77, och Max Rahman, minut 90, så var det efter 2-0-målet mer eller mindre en transportsträcka till slutsignal.