Över strecket!

Det blev en härlig trepoängare för BP på ett sommarsoligt Grimsta på söndagen. Asarums IF besegrades med 3-1 och därmed bytte lagen plats i tabellen. Text & foto: Tore Kle ...

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Eldina Ahmić )

BP lyckades resa sig efter förra omgångens tappade ledning och dominerade matchen mot Asarums IF från avspark till sista sparken.

Redan i första minuten skapade BP sin första målchans då Daniella Novaković nickskarvade utanför efter fint spel av Emma Lundh och Tempest-Marie Norlin. BP fortsatte att dominera och kunde också ta ledningen i den trettonde minuten. Efter ett mycket fint anfall uppbyggt på en offensiv attack från vänsterbacken Filippa Wallén kombinerade sig BP igenom bortaförsvaret och Eldina Ahmić fick till en höger utsida som letade sig in i målvaktens vänstra kryss. BP har under året haft en del problem att försvara sig på fasta situationer. Asarum är duktiga där och det var just ett par frisparksinlägg som skapade viss oro i BP-försvaret. Annars lyckades BP hålla rent på egen planhalva i första halvlek. Efter en period med ganska låg spelkvalitet höjde sig BP minuterna före paus, och efter en fin framspelning från Tempest-Marie Norlin blev Emma Lundh fälld i straffområdet och domaren Augin Melkin tvekade inte. Eldina Ahmić klev fram och slog in sitt andra mål för dagen, med en säkert placerad straff lågt på målvaktens vänstra sida.

Andra halvlek var bara fem minuter gammal när Michelle Rojas Flores fick pannan på en högerhörna från Ahmić, och Grimstasekretariatet fick knappa in 3-0. BP fortsatte att ha bra kontroll på spelet större och Ahmić var mycket nära att göra 4-0 på en frispark mitt i halvleken. Bollen träffade båda stolparna, och gick ut till Alice Carlsson som slog in den i mål. Assisterande domaren lyfte bestämt upp sin flagga och markerade offside på Carlsson. Mål där och matchen hade definitivt varit avgjord. I stället lyckades Asarum reducera genom en nick av Olivia Johansson på en högerhörna och skapa en del spänning på slutet. BP behöll lugnet och kunde undvika ytterligare baklängesmål och en mycket viktig trepoängare kunde bärgas.

BP gjorde en bra laginsats i en match som verkligen behövde vinnas. Vi fick se många fina kombinationer i anfallslinjen, där Emma Lundhs rutinerade lugn är en klar tillgång. Jag väljer i dag att lyfta innermittfältet med Aisha Faiqi och Eldina Ahmić, och i försvaret gjorde både Mathilda Prim och Filippa Wallén sina bästa matcher av de jag sett under året.

I och med segern klättrade BP förbi Asarum i tabellen. Dock vann även Morön BK, borta mot Mallbacken och håller därmed avståndet nedåt. Nu följer ett landskampsuppehåll, och BPs nästa match spelas mot AIK på Grimsta lördag 7 september. Då är det också stora BP-dagen, så skriv in i kalendern!

Fakta Elitettan, omgång 19
BP – Asarums IF/FK
3-1 (2-0)
Mål: BP: Eldina Ahmić 13, 42 (str); Michelle Rojas Flores 50 Asarum: Olivia Johansson
Varningar: Asarum: Tilda Persson
Domare: Augin Melkin