Oscar Pettersson klar för BP

Oscar Pettersson klar för BP

Share

Oscar Pettersson klar för BP

Den 21-årige anfallaren Oscar Pettersson har skrivit på för BP. Han kommer senast från Akropolis IF. BP har gjort klart med nästa nyförvärv inför återkomsten i Superettan 2022. ...

Den 21-årige anfallaren Oscar Pettersson har skrivit på för BP. Han kommer senast från Akropolis IF.

BP har gjort klart med nästa nyförvärv inför återkomsten i Superettan 2022. 21-årige anfallsvapnet Oscar Pettersson ansluter till klubben. Oscar spelade senast för Akropolis IF i Superettan där han på en och en halv säsong stod för 5 mål på 25 matcher. Innan Akropolis IF tillhörde Oscar Djurgårdens IF där han noterades för 7 allsvenska matcher och 1 mål. Annars så har Oscar fått sin fotbollsfostran i Bromstens IK som är hans moderklubb, där spelade han fram till 16 års ålder. När Oscar nu börjar i BP blir det dock inte första gången han drar på sig en BP-tröja. När han var yngre och fortfarande i Bromstens IK var Oscar med och spelade enstaka turneringar med BP P00-1.

Oscar kan spela både centralt och ute på en kant i en anfallslinje.

– Det är jätteskönt att få det klart och roligt att vara här i BP, säger Oscar Pettersson.

– Det är en fin och stor förening och jag har alltid velat spela här. Så när ”Kissen” hörde av sig så gick det väldigt fort, det tog bara någon vecka från första kontakten till att jag skrev på, berättar Oscar.

Se en längre intervju med Oscar på vår Youtubekanal ”BP Media”.

Peter Kisfaludy, Sportchef Herr, om värvningen:

– Oscar är en hårt arbetande spelare med näsa för mål som tagit stora steg senaste åren. Det ska bli väldigt spännande att följa Oscars utveckling hos oss, säger Peter Kisfaludy, Sportchef Herr.

Text & bild: Philip Kämpe