Ordförande har ordet!

Ordförande har ordet!

Share

Ordförande har ordet!

Bästa BP vän !  Sommar och fotboll - två av världens vackraste ord ! Och det är sannerligen både sommar- och fotbollstider ! Äntligen ! Och äntligen lättnader och hopp! ...

Bästa BP vän ! 

Sommar och fotboll – två av världens vackraste ord ! Och det är sannerligen både sommar- och fotbollstider ! Äntligen ! Och äntligen lättnader och hopp!

Med den känslan kör jag tidigt en sommarmorgon förbi Olofslundplan. Lite morgontrött efter en sen England-Danmark batalj på TV till midnatt med sjungande rusiga engelsmän. Hade vägarna förbi efter ha lämnat dottern på sommarjobbet på ICA Aba, såg alla BP posters och körde impulsivt in på den ännu tomma, men redan varma, somriga parkeringen med sina stora lovande BP posters om SommarFotbollskola och BP Camper.

Det är alldeles tyst, vindstilla. Jag greppar Circle K kaffen och stiger ur bilen. Solen stiger sakta men värmen ännu behaglig. Endast några fågelkvitter som sällskap från dungen invid. Ser på våra posters uppsatta på de höga staketen. Bakom dessa, de öppna, lysande gröna konstgräsen. Skarpa vita linjer och fria, tillåtande, ljusgröna fotbollsgräsytor, som skapar så mycket drömmar och minnen. Just nu ännu fridfulla, men alldeles snart uppfyllda med skratt, rop, målvrål. Lite senare i värmen lågmälda cooling breaks samtal på rygg i gräset, med en vattenflaska och banan i vardera hand, avslappnade och svettiga och med barnets blick upp mot den klarblåa himlen, där tanken om nästa fotbollsdribbling då bästa kompisen blir bortfintad redan tänks ut.. Måste gå ut och känna på gräset…

Jag går ut på plan, ensam och känner det redan varma konstgräset genom skorna, låter blicken svepa runt. Ser minnesbilder i huvudet, då var det grus här på Olofslund, korpmatcher man själv spelat i dammet på gruset här, skottövningar med skottlinje streck gjorda med hälen i gruset på otaliga knatteträningar vårar och höstar,  matchminnen med klasslaget, vi hade såna där svarta fotbolls knickersbyxor av slitstark vinyl för att undvika de värsta skrubb såren….Fotbollsminnen med värme i! Alldeles snart skulle nya personliga BP minnen skapas här, i en annan tid, med något bättre underlag.

Ännu en sommarfotbollsdag på en sommarfotbollsplan i Västerort. Den här sommaren 2021är dock mycket speciell ! 

Äntligen har restriktioner lättat, äntligen kan man börja ungås lite mer normalt, äntligen kan man gå på fotboll och åka på cuper, läger och spela match ! Minnena till denna sommar blir lättnaden, att vaccinen äntligen rullas ut på allvar och världen äntligen kan påbörja en marsch tillbaka till ett mer normalt samhälle och liv. 

Och det sanna fotbollslivet kan få återuppstå. 

Tiden är här då ditt lag äntligen kan samlas igen för att göra det vi alla vill med fotbollen: uppleva och spela riktiga matcher, cuper och turneringar tillsammans med andra lag. Känna pirret i magen innan match, kämpa viljan på sista träningen inför en viktig turnering, glädjen då laget tillsammans vinner en tuff match eller knyter näven och kommer tillbaka tillsammans efter en sur förlust. 

Vem vet hur du kommer se på dina minnen från BP en dag långt in i framtiden. Min förhoppning är dock att de fyller ditt hjärta med värme och glädje då du tänker tillbaka till din tid i BP i allmänhet, och i synnerhet året 2021 då vi äntligen fick börja göra det vi älskar: spela och uppleva fotboll tillsammans igen ! 

Personligen har jag och min familj många fina minnen från den tiden då hela familjen var engagerad i olika BP lag från ca 2002 till 2010. Förutom styrelsearbete var jag i perioder även engagerad som en av ledarna i ett Pojkar 95 liksom Flickor 98 lag. Ljusa och fina minnen från roliga cup-resor, dramatiska matcher, dråpliga händelser och spännande upplevelser tillsammans och minnen om en stark gemenskap i laget. 

Glädje, gemenskap och stoltheten att tillhöra BP familjen är kanske de viktigaste målen i vår verksamhet – och de saker som lever kvar längst inom oss när vi ser tillbaka på vår del av BP resan. 

Nu fortsätter resan. Med glädjen till och gemenskapen runt fotboll som totempåle är kursen utlagd mot viktiga mål för BP: 

– Vara den ledande föreningen för ungdomsfotboll i Sverige

– Tillhöra Sveriges topp 25 klubbar på både Dam och Herrlag sidan

– Tydligt bidra till en jämställd och rättvis idrottsrörelse 

En rad tecken syns redan att vi är på god väg! 

Herrlaget leder serien och har SuperEttan i sikte! & damerna hävdar sig fint i Elitettan! 

Under våren har bl a media och hela fotbolls Sverige uppmärksammat BPs ledande arbete för en mer jämställd fotboll vilket resulterade i att Kulturminister Amanda Lind med entourage beslöt sig för att göra studiebesök på Grimsta och fick en föreläsning om BPs värdegrund och filosofi !

BP har ett stort ansvar inte bara för svensk fotbolls talangutveckling – utan för att vara ledande ungdomsförening ! Det breda fotbollsengagemanget – manifesterat bl a i de 250 lagen i spel liksom Camper och Fotbollskolor över hela Västerort – är BPs verkliga DNA. Ur detta föds spets, glädje, talang, gemenskap och positiva upplevelser för många som betyder något. 

Det innebär att ALLA i föreningen behöver uppmärksammas och skall kunna få stöd och inspiration. ALLA ungdomar och föräldrar i Stockholmsområdet som vill och kan engagera sig i fotboll, oavsett kön, ålder, härkomst eller religion, är välkomna till BP familjen ! Fotbollen får människor att kommunicera utan att tala samma språk, känna tillhörighet, och må bra. 

Vi är stolta över den positiva utveckling vi sett inom BP, och särskilt stolta är vi att allt fler tjejer och kvinnor spelar fotboll. Med det sagt är vi inte nöjda. Vi tror och hoppas att vi kan få ännu fler personer att vilja spela med oss. Vi ser det bl a i ett stort antal ökande deltagare på sommarfotbollsskolor och camper senaste åren.

Vi har alla förutsättningar att tillsammans utveckla Europas största fotbollsklubb till nästa nivå !

Som nytillträdd ordförande är det min förhoppning och tro att en dag i framtiden när jag inte är ordförande längre, och jag en tidig varm sommarmorgon återigen stannar till vid en stilla, fridfull fotbollsplan i Västerort med endast fågelkvitter som sällskap och en ljummen bensinmack kaffe i handen, kan minnas tillbaka på en spännande, utvecklande tid för föreningen BP, tillsammans med er alla som älskar fotboll.

En underbar FotbollsSommar till er alla !

/Manfred Aronsson

Ordförande IF Brommapojkarna