Ny bortaförlust i Elitettan

Ny bortaförlust i Elitettan

Share

Ny bortaförlust i Elitettan

Det gick inte för BP att ta poäng på bortaplan i Elitettans trettonde omgång. Hemmalaget Asarum lyckades vända ett underläge och till slut vinna med 3-1. Text: Tore KleistF ...

Det gick inte för BP att ta poäng på bortaplan i Elitettans trettonde omgång. Hemmalaget Asarum lyckades vända ett underläge och till slut vinna med 3-1.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

Michaela Larsson, som fick chansen från start, gav BP stort hopp med sitt första mål i årets serie. Det betydde 1-0 efter tio minuter, men redan före paus hade ledningen förvandlats till underläge.

-Vi började bra de första 20-25 minuterna, säger BPs tränare Marcelo Fernández. Vi var stabila defensivt och hotade i djupled med några avslut på mål. Sedan blev vi hårt straffade efter ett par individuella misstag. I andra halvlek försökte vi trycka på, men tappade bakåt ännu en gång.
Hur ser ni framåt nu?
– Vi fortsätter att jobba metodiskt med målbilden att våra toppar ska bli längre och dalarna något kortare och färre. Från idag tar vi med oss att spelarna aldrig slutar kämpa och springa för varandra.

Nästa match spelas på Grimsta lördag 29 juni mot Kvarnsvedens IK. Välkomna då!

Fakta Elitettan, omgång 13
Asarums IF FK – BP
3-1 (2-1)
Mål: Asarum: Jenna Bengtsson 30,58 Mathilda Nilsson 35; BP: Michaela Larsson 10
Domare: Alexander Bergqvist
Publik: 151

BPs startelva:
Nichole Persson – Alexsandra Lobanova (Emilie Eriksson 54), Felicia Thörngren (Mathilda Lindström 77), Alice Carlsson, Filippa Wallén – Estibaliz Montes de Oca (Daniella Novaković 64), Julia Olsson, Aisha Faiqi, Michelle Rojas Flores – Michaela Larsson – Tempest-Marie Norlin