Nattfotbollen firade ett år
Grimstatältet som vanligt välfyllt en lördag kväll i oktober. Stor fotbollsglädje! Foto: Peter Appelquist

Nattfotbollen firade ett år

Share

Nattfotbollen firade ett år

Under det senaste året har Grimstatältet fyllts av ungdomar som spelat fotboll, varje lördagkväll, varje årstid. Arrangemanget är enkelt, men skapar gemenskap och minnen under BP-f ...

Under det senaste året har Grimstatältet fyllts av ungdomar som spelat fotboll, varje lördagkväll, varje årstid. Arrangemanget är enkelt, men skapar gemenskap och minnen under BP-flagg. I lördags firades det första av många jubileum.
– Vi har bara haft uppehåll för jul och nyår, alla andra lördagar har vi varit här, berättar Stefan Bärlin, CSR-ansvarig i BP.

Nattfotbollen är ett av benen under namnet Mötesplats Västerort och syftar till att erbjuda ungdomar en möjlighet till en meningsfull fritid på de tider då behovet är som störst – kvällstid på helger. BP står för ledare, bollar och västar. Deltagarna är många och varje vecka är det ett hundratal ungdomar som spelar fotboll fram till midnatt.
– Inräknat helgens ett-årsfirande så gick vi över 4000 deltagartillfällen på de tolv månader vi kört, berättar Stefan Bärlin, CSR-ansvarig BP.

I samband med ett-årsfirandet så överraskade McDonalds Västerort kvällens cirka 80 deltagarna med att bjuda på Cheeseburgare, Chicken McNuggets och drycker. Ytterligare en uppskattad del av kvällen som redan hade frambringat många skratt och glada utrop.
– Det var en inspirerande kväll och startskottet för möjligheten att skapa synergi mellan BP och McDonald’s, säger Ulrika Andrén på McDonalds Västerort.
– Roligast var att se ungdomarnas ögon och höra deras spontana, förvånande och glada tack när de förstod att vi ville bjuda dem på burgare.