Motståndarkollen: Västerås SK
Foto: Bildbyrån

Motståndarkollen: Västerås SK

Share

Motståndarkollen: Västerås SK

Dags för omgång 11 i Allsvenskans hundraårsjubileumssäsong. Efter hemmasegern senast mot IFK Norrköping har herrlaget siktet inställt på att förlänga vinstsviten, när vi gör oss r ...

Dags för omgång 11 i Allsvenskans hundraårsjubileumssäsong. Efter hemmasegern senast mot IFK Norrköping har herrlaget siktet inställt på att förlänga vinstsviten, när vi gör oss redo för en ny bortamatch, mot fjolårets Superettanvinnare. Här är motståndarkollen på: Västerås SK.

Historik: Västerås SK Fotboll är fotbollssektionen inom den svenska idrottsföreningen Västerås SK. Klubben grundades 29 januari 1904 i köket på dåvarande Folkets hus, nuvarande Blåsbogården, i Västerås.

Västerås gör i år sin totalt femte säsong i Allsvenskan, som man tidigare deltagit i åren 1955-1957, 1978 och 1997. Avancemanget kom efter en kanonsäsong i Superettan 2023, där man till slut lyckades kvalificera sig för högsta serien för första gången på 27 år.

Trupp: Kalle Karlssons Västerås formerar sig vanligen i ett 3-4-3-system, vilket vi förväntar oss se även på söndag.

En av lagets mest framträdande spelare är 27-årige yttern/ytterbacken Simon Gefvert, som innan sin skada i förra matchen mot Sirius spelat samtliga minuter av den Allsvenska säsongen för de grönvita. Under veckan har klubben dock bekräftat att skadan håller Gefvert från spel under resten av säsongen, då det rör sig om en korsbandsskada.

En annan viktig pusselbit i Karlssons lagbygge är 21-årige mittfältaren Patric Åslund. Åslund har varit i moderklubben sedan barnsben och utvecklats till en spelskicklig mittfältare, vilket väckt intresse hos seriens toppklubbar. Från och med den 1 juli 2024 övergår U21-landslagsmannen till Djurgårdens IF på en permanent övergång efter många starka prestationer i den grönvita tröjan.

Form: Västerås har fått en tuff återkomst till Allsvenskan. Med positiv statistik och många skapade målchanser har man dock haft svårt att hitta nätet. Detta har resulterat i att man endast skrapat ihop fyra poäng på de tio inledande omgångarna och man kommer in i detta möte med fyra raka förluster och ett kryss på de senaste fem matcherna.

Senaste möte: Senast vi ställdes mot Västerås var den 8 augusti 2022 i Superettan, även då på bortaplan. Matchen slutade i en 1-0 seger för rödsvart efter att Gustav Sandberg Magnusson gjort enda målet.