Motståndarkollen: Piteå DFF
Foto: Bildbyrån

Motståndarkollen: Piteå DFF

Share

Motståndarkollen: Piteå DFF

Den andra veckan i maj är här - vilket innebär dubbla hemmamatcher för vårt damlag!Laget kommer senast från en förlust mot guldtippade BK Häcken under föregående helg och laddar n ...

Den andra veckan i maj är här – vilket innebär dubbla hemmamatcher för vårt damlag!
Laget kommer senast från en förlust mot guldtippade BK Häcken under föregående helg och laddar nu om inför ett bekant motstånd från vårens Svenska cupen-spel.
Här är motståndarkollen på: Piteå DFF

HISTORIK: Piteå IF DFF är en damfotbollsförening i Piteå, som blev fristående från Piteå IF 2017. Piteå IF, som grundades 1918, startade damfotbollssektionen 1985 med ett representationslag i dåvarande fjärdedivisionen. 

I damallsvenskan har man spelat i sedan 2011 och spelar nu sin fjortonde raka säsong i högsta serien. Året efter klubben blev självständig från Piteå IF bärgades det första och enda SM-guldet, efter en riktig rysaravslutning, där hela tre lag hade chans på guldet i sista omgången. I sista matchen av OBOS Damallsvenskan 2018 lyckades man slå Växjö med siffrorna 6-1 och gick därmed före både guldfavoriterna Rosenborg och Kopparbergs/Göteborg (numera BK Häcken) och vann ett historiskt guld. 

I Svenska cupen har man vunnit ett guld totalt, som bärgades förra onsdagen i årets Cupfinal mot BK Häcken.

NUVARANDE TRUPP: Piteås trupp har genomgått några små förändringar sedan fjolårets säsongsavslutning. Under uppehållet har Fanny Andersson, Katrina Guillou, Judith Ekelund samt Linnea Westbom lämnat klubben för vidare äventyr. 

In har man värvat Thea Eriksson, Emma Åström och Saga Swedman, där den sistnämnde är BP-fostrad och lämnade rödsvart för spel uppe i norrland i början av december. I truppen finner vi även ytterligare ett välbekant ansikte, mittfältaren Sara Eriksson, som också har sina rötter i Grimsta. Faktum är att Eriksson gjorde mål senast, i förlusten mot Kristianstad.

Ett namn till att hålla ett extra öga på inför torsdag är Emma Viklund, som avgjorde Svenska cupen-finalen förra veckan på straff och 20-årige Emma Wiklund på topp. Även den nigerianske anfallaren Adam Imo kan hota med sin högerfot.

Senaste möte: Senast vi ställdes mot Piteå var i mars månad i Svenska cupens gruppspelsfas. Matchen slutade i en uddamålsförlust med 2-1 på bortaplan, där 19-åriga Tuva Skoog gjorde bägge målen.

Form: Piteå ligger i skrivande stund placerade på en tiondeplats i tabellen i OBOS Damallsvenskan efter fyra spelade omgångar. Efter Svenska cupen-guldet kom en förlust senast i ligan mot Kristianstad på hemmaplan, så det lär vara ett revanschsuget Piteå som anländer till Grimsta på torsdag.