DAM: Inför Trelleborgs FF – BP

DAM: Inför Trelleborgs FF – BP

Share

DAM: Inför Trelleborgs FF – BP

På söndag är det åter dags för bortamatch för BP. Efter den härliga vändningen mot Växjö förra helgen får man finna sig i att åka ner till Trelleborg som favoriter. Text: Tore ...

söndag är det åter dags för bortamatch för BP. Efter den härliga vändningen mot Växjö förra helgen får man finna sig i att åka ner till Trelleborg som favoriter.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Wilma Wärulf)

BP har visat både kvalitet och lagmoral flera gånger om i årets allsvenska. Nu åker man ner till Skåne för match mot årets allsvenska debutanter. Med tanke på hur spelet sett ut och tabelläget måste vi nog betrakta våra rödsvarta som favoriter. Det är en ny situation, men jag är inte särskilt orolig. Faktiskt har BP åtminstone stundtals fört spelet mot alla lag hittills, inklusive Häcken och Hammarby, och inte alls bara spelat försvarsinriktat med kontringar som vi såg mer av förra året. Det är en bra grund för att vi ska kunna tro och hoppas på tre poäng på Vångavallen. Dock är det bara i en match hittills som Trelleborg har förlorat stort och det kommer att krävas en helgjuten laginsats från BP även denna gång för ett bra resultat.

Glädjande nog är Ellen Toivio tillbaka i matchtruppen efter förra veckans sjukdom. Augusta Priks är också med igen efter sitt deltagande i F17-EM. Det finns därmed en spännande och hälsosam bredd och konkurrens i laget med en blandning av rutinerat och ungt.

Motståndarna
Trelleborgs FF laddar för hundraårsjubileum; klubben bildades 1926. På herrsidan debuterade man i högsta serien 1985 och damerna gör sin första allsvenska säsong i år. I Elitettan förra året knep man en andraplats med Alice Egnér som bästa målskytt. Den allsvenska inledningen har varit svår och endast en poäng är inspelad.

Biljetter köpes via denna länk. Avspark kl 15. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till fotbollsförbundets hemsida eller appen ”Min Fotboll.

BPs matchtrupp
1 Anna Koivunen (mv), 20 Alia Skinner (mv), 3 Julia Olsson, 4 Emilia Hjertberg, 5 Wilma Wärulf, 6 Fanny Hjelm Rönnlund, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 9 Line Wessman, 11 Ellen Toivio, 12 Tuva Ölvestad, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Ellinor Johansson, 17 Augusta Priks, 18 Ida Bengtsson, Vera Blom

OBOS Damallsvenskan omgång 7
Trelleborgs FF – BP
Söndag 19 maj kl 15.00
Vångavallen, Östervångsvägen, Trelleborg