Motståndarkollen: Kristianstads DFF
Foto: Bildbyrån

Motståndarkollen: Kristianstads DFF

Share

Motståndarkollen: Kristianstads DFF

Omgång 8 i OBOS Damallsvenskan är här. Efter förra helgens bortaseger mot Trelleborg är det nu återigen dags för hemmamatch, när vi jagar tredje raka segern, mot tabellfyran. Här ...

Omgång 8 i OBOS Damallsvenskan är här. Efter förra helgens bortaseger mot Trelleborg är det nu återigen dags för hemmamatch, när vi jagar tredje raka segern, mot tabellfyran. Här är motståndarkollen på: Kristianstads DFF

Historik: Kristianstads DFF är en damfotbollsförening som grundades år 1998, genom en sammanslagning mellan Wä IF och Kristanstads FF:s damfotbollssektioner.

Klubben från Skåne län har spelat i Damallsvenskan ända sedan premiärsäsongen 2008, där man som allra bäst kommit trea (2020 & 2021). Under föregående säsong landade man på en sjätteplats och är nu inne på sin sextonde raka säsong i högsta serien.

Trupp: Johanna Almgren och Daniel Angergårds lag har formerats på olika vis under säsongsinledningen. 4-2-3-1, 4-4-2 och 4-3-3 är dem uppställningarna man visat upp under de sju inledande omgångarna.

I målproduktionen framåt är det lagets två isländskor, Katla Tryggvadottír och Hlín Eiríksdóttir som hittills noterats för flest fullträffar, med tre mål vardera. Rutinerade Tabby Tindell blir även en spelare att hålla ett öga på i försvarsspelet på lördag.

Efter tidigare lagkaptenen Sheila Van den Bulks övergång till Vittsjö inför säsongen har bindeln nu övertagits av amerikanskan Carly Wickenheiser, som gör sin andra säsong i klubben.

I försvarsspelet är det framför allt Clare Polkinghorne som styr och ställer. Den australiensiska 35-årige lanslagsbacken gör sin första säsong i skåneklubben och har spelat 6/7 matcher hittills från start till mål, samt blir en spelare att överlista för det rödsvarta försvaret på lördag.

Form: Tabellfyran kommer precis som BP in i matchen med mycket god form och har med sig fyra raka segrar i ryggen inför lördagens möte. Senast slog man Växjö DFF med 2-0 på bortaplan.

Senaste möte: Vårt senaste möte mot Kristianstad var i oktober 2023, även då på hemmaplan. Matchen slutade 0-0.