Mirjam Lindgren mer än redo för säsongstart

Mirjam Lindgren mer än redo för säsongstart

Share

Mirjam Lindgren mer än redo för säsongstart

Efter flera säsongers seniorfotboll i Västerbotten flyttade Mirjam Lindgren ner till Stockholm och BP inför årets säsong. Nu längtar den 25-åriga mittfältaren efter att få göra BP ...

Efter flera säsongers seniorfotboll i Västerbotten flyttade Mirjam Lindgren ner till Stockholm och BP inför årets säsong. Nu längtar den 25-åriga mittfältaren efter att få göra BP-debut i seriesammanhang.

Text: Tore Kleist

Ett av vinterns nyförvärv var Mirjam ”Mirre” Lindgren som förra året spelade för Morön BK från Skellefteå. Hon gav sitt lag ledningen mot BP i ”Bromma Girls”-matchen på Grimsta och blev så småningom nedlockad av firma Jacobsson/Fernández.
Du har varit här några månader nu och hann spela några träningsmatcher innan allt ställdes in. Börjar du känna dig hemma i rödsvart?
– Det gör jag absolut. Jag hade inte riktigt kommit in i det under de få matcherna, men nu känns det som jag spelat in mig, åtminstone på träningsnivå. Nu vill jag spela matcher också!
Ja, allt lutar åt att premiären går av stapeln söndag 14 juni borta mot Älvsjö och att just Morön står för motståndet i BPs hemmapremiär några dagar senare. Du debuterade i A-lagssammanhang som 15-åring i Sörböle FF i Division 2, var det också din knatteförening?
– Nej, min första klubb var Sjöbotten FF, ett liten bylag från min grannby, utanför Skellefteå.
Lindgren har efter seniordebuten i Sörböle hunnit med att representera både Sunnanå och Burträsk innan det blev Morön 2016. De senaste fem säsongerna har alla inneburit minst 20 seriematcher per säsong i Division 1 och Elitettan, så rutin finns. Förra året noterades hon för tre mål i serien när Morön kom på åttonde plats, just före BP.

Är positionen som innermittfältare det du är mest van från din tidigare karriär?
– Ja, det är där jag spelat mest. Jag har även spelat ytter och central anfallare, men har alltid känt mig tryggast som innermittfältare. I Morön förra året hade vi ett ganska rakt spel där jag inte blev så involverad i det offensiva spelet. BP spelar en fotboll med stort fokus på att spela sig ur alla situationer, vilket jag tror kommer att ge mig större möjligheter att bidra med mina styrkor.
Hur fungerar lagbygget nu under den speciella våren?
– Alla har varit väldigt välkomnande så det har gått bra att lära känna varandra. Att vi inte har kunnat umgås så mycket utanför träningarna har gjort det lite svårare, men å andra sidan har den uppskjutna premiären gjort att jag som kom in sent i laget har fått lite mer tid på mig.
I senaste träningsmatchen krävde en liten skada ett byte, men den har fått läka i lugn och ro, och nu ska fysioterapeut Lindgren vara redo.
Vad tror du om säsongen?
– Jag ser mycket fram mot en fin säsong med en spännande trupp som spelar en rolig fotboll. När det väl drar igång tror jag det kan bli väldigt bra!

Alla BP-supportrar hoppas förstås detsamma, och att Mirjam Lindgren även i år ser till att näta på Grimsta!