HERR: Inför Utsiktens BK – BP
Zeidane Inoussa mot BK Häcken. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför Utsiktens BK – BP

Share

HERR: Inför Utsiktens BK – BP

Efter 30 omgångar i allsvenskan stod det klart att kval och Utsiktens BK väntade för BP. Den första av två matcher lagen emellan spelas borta på Bravida Arena. Avspark fredag kl. ...

Efter 30 omgångar i allsvenskan stod det klart att kval och Utsiktens BK väntade för BP. Den första av två matcher lagen emellan spelas borta på Bravida Arena. Avspark fredag kl. 19.00.

Om Utsiktens BK

Under stora delar av säsongen såg det ut som att Göteborgslaget skulle säkra spel i allsvenskan redan efter 30 omgångar, men en svagare höst gjorde att Utsiktens BK fick nöja sig med kval. Tredjeplatsen säkrades i sista omgången då de besegrade stadsrivalen GAIS med 1-0 och Utsiktens BK kommer således med en seger i ryggen. 

Skadelistan för morgondagens motstånd är inte särskilt lång då de saknar två spelare i Melker Österberg och Karl Bohm. 

Läget i BP

Den rödsvarta säsongen påminner en del om den motståndaren haft då båda lagen stod för imponerande vårar och sämre höstar. Att BP till sist hamnade på kval var en konsekvens av en svit utan seger på åtta matcher. Laget slutade sedan starkt och tog samtliga sex poäng i de två avslutande omgångarna mot Mjällby AIF och BK Häcken. 

Att det slutade med kvalmatcher för att hänga kvar fick en bitter eftersmak då det sent in i den avgörande omgången såg ut att bli IFK Göteborg istället för BP som riskerade att missa spel av nästa års allsvenska. Men ett sent mål från IFK Göteborgs Adam Carlén skickade ned BP en placering i tabellen. 

Kvalspelet inleds med spel borta på Bravida Arena där det handlar om att skapa sig bästa möjliga förutsättningar inför returen och avgörandet hemma på Grimsta IP. 

Inbördes är det Utsiktens BK som oftast segrat. I fjol förlorade BP både hemma och borta. När lagen möttes 2015 vann lagen varsin match. 

Köp din biljett här: https://www.utsiktensbk.se/Page/271628 

Avspark kl. 19.00 fredag 24 november på Bravida Arena.