Inför Umeå IK – BP: Västerort utmanar Västerbotten

Inför Umeå IK – BP: Västerort utmanar Västerbotten

Share

Inför Umeå IK – BP: Västerort utmanar Västerbotten

Söndagen bjuder på en härlig utmaning för BP, när man möter en av Sveriges mest meriterade klubbar på bortaplan. Text: Tore KleistFoto: Henke Råssmo BP stöter på en klub ...

Söndagen bjuder på en härlig utmaning för BP, när man möter en av Sveriges mest meriterade klubbar på bortaplan.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo

BP stöter på en klubb med mängder av meriter när man på söndag åker upp till Umeå för match i Elitettans elfte omgång. Bortapoängen senast mot Kvarnsveden, och spelet i den matchen bör ge laget råg i ryggen inför en svår utmaning. Hemsidan frågade målvakten Nichole Persson om hur säsongen varit hittills:
– Det är tufft och nivån är högre än förra året, men det är som förväntat. Jag tycker att vi har stått upp bra och det har givit poäng.
Vilken anfallsspelare tycker du har varit bäst i motståndarlagen?
– Jag säger Kvarnsvedens Temwa Chawinga, som är riktigt oförutsägbar. Hon gjorde två mål mot oss, men vi lyckades också neutralisera henne vid flera tillfällen.

Matchen ingår alltså i elfte omgången, men är BPs tionde match. Med en match mindre spelad än bottenkonkurrenterna ligger man på tolfte plats, två poäng bakom Morön BK.
– Det är förstås en tuff uppgift att åka upp till ett av seriens favoritlag, men Kvarnsvedenmatchen gav oss gott mod och vi ska visa att vi kan ta poäng av vilket lag som helst i serien, kommenterar BPs ledarduo Marcelo Fernández och Staffan Jacobsson.

Motståndarna
Umeå IK har ett fantastiskt facit sedan man spelade i Damallsvenskan för första gången 1996. Det har bland annat blivit sju SM-guld och två titlar i UEFA Women´s Cup, föregångare till Champions League. I laget har många toppspelare som Hanna Ljungberg, Malin Moström, Emma Berglund och Marta spelat. Efter senaste SM-guldet 2008 blev resultaten och ekonomin gradvis sämre och 2016 blev det degradering till Elitettan. Förra året kom Umeå tia, men 2019 har börjat mycket bättre. Efter torsdagens förlust mot Hammarby ligger laget på andra plats.

BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 20 Nichole Persson (mv), 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 16 Mathilda Prim, 18 Alice Carlsson, 13 Filippa Wallén, 15 Rebecka Lundblad Roth, 10 Eldina Ahmić, 7 Michelle Rojas Flores, 11 Aisha Faiqi, 19 Emilie Eriksson, 17 Estibaliz Montes de Oca, 27 Daniella Novaković, 3 Michaela Larsson, 21 Tempest-Marie Norlin

Elitettan, omgång 11
Umeå IK FF – BP
Söndagen 9 juni kl 13.30
Umeå Energi Arena Sol (tidigare Gammliavallen), Rothoffsvägen, Umeå