Inför IFK Göteborg – BP

Inför IFK Göteborg – BP

Share

Inför IFK Göteborg – BP

BP avslutar första halvan av Allsvenskan med match på Gamla Ullevi i Göteborg där IFK Göteborg står som hemmalag. Avspark 16.00 lördag 28 juli på Gamla Ullevi. Text: Peter Appel ...

BP avslutar första halvan av Allsvenskan med match på Gamla Ullevi i Göteborg där IFK Göteborg står som hemmalag. Avspark 16.00 lördag 28 juli på Gamla Ullevi.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo

BP kommer från förlust mot AIK på bortaplan, men där första halvlek var en taktiskt väl genomförd match med tydlighet från hela laget. I andra halvlek fällde enskilda misstag avgörande när AIK var effektiva mot BPs mål. Första halvlek är ett steg upp från tidigare sommarmatcher och BP går stärkta in i nästa match med den känslan.

I truppen noterar vi att Ludvig Öhman, Christopher Brandeborn, Petar Petrovic och Jacob Ortmark fortsatt rehabiliterar. Övrig trupp är konkurrensmässig för uttagning till lördagens match mot IFK Göteborg. Gustav Sandberg Magnusson är tillbaka i truppen efter avstängningen.

Motstånd
IFK Göteborg är den forna storklubben som hamnat i trångmål och förändrat friskt i både spelartrupp och lagledning de senaste säsongerna. Efter ett sämre 2017 anslöt Poya Asbaghi som huvudtränare efter att ha räddat Gefle IF från nedflyttning i Superettan. I spelartruppen noterar vi bland andra Carl Starfelt, fostrad i BP och stor del i den trupp som vann Superettan 2017. I övrigt i truppen hittar vi talang i form av August Erlingmark och mängder av rutin i Tobias Hysén, som även bär kaptensbindeln.

Till matchen mot BP saknas Emil Salomonsson som är avstängd efter att ha samlat på sig några varningar under säsongen.

Allsvenskan
IFK Göteborg – BP
28 juli 16.00
Gamla Ullevi

Matchen sänds via CMore.se och CMores kanaler.