Inför Herr: Östersunds FK – BP
Foto: Erik Bjernulf

Inför Herr: Östersunds FK – BP

Share

Inför Herr: Östersunds FK – BP

BP kliver på lördagseftermiddagen in i den 20:e omgången av Superettan. Bortamatch mot Östersunds FK står på schemat och avsparken sker kl. 15:00 på Jämtkraft Arena. Det är två ...

BP kliver på lördagseftermiddagen in i den 20:e omgången av Superettan. Bortamatch mot Östersunds FK står på schemat och avsparken sker kl. 15:00 på Jämtkraft Arena.

Det är två formstarka lag som ska göra upp om poängen i Jämtland under lördagseftermiddagen, detta trots att det enligt tabellen är toppen mot botten som ställs emot varandra. BP kommer till spel med fyra vinster och ett oavgjort resultat på de senaste fem matcherna. Tabelljumbon Östersunds FK har i sin tur två vinster, två oavgjorda och en förlust under samma period.

BP har tre raka segrar i bagaget inför denna omgång. Senast var det AFC Eskilstuna som kammade noll på Grimsta IP efter att Philip Hellquists mål i den första halvleken visat sig vara matchens enda. Dessförinnan vann BP mot både Västerås SK (1-0) samt Örebro SK (2-1).

Lagen möttes i den åttonde omgången tidigare i år. Då var det BP som var det klart bättre laget på Grimsta IP när man vann med 4-1. Nikola Vasic, Samuel Leach Holm och Oscar Pettersson hette BP-målskyttarna då, förutom att ÖFK även gjorde ett självmål i det mötet.

BP-kaptenen, Gustav Sandberg Magnusson, tangerade senast sin pappa Berndt Magnusson som BP:s meste spelare någonsin med sina 271 serie- och kvalmatcher. I denna match har han nu därmed chansen att bli ensam på toppen av denna lista och bli historisk i BP.

Motståndarna: Östersunds FK
Östersunds FK grundades 1996 och har avverkat totalt sex säsonger i Allsvenskan. Laget är likt BP nykomlingar i årets upplaga av Superettan och kommer direkt från Allsvenskan som man åkte ur ifjol. Magnus Powell är tränaren som leder ÖFK för tillfället.

Som nykomlingar i serien har ÖFK haft det tufft. Inför denna omgång positionerar man sig sist i tabellen med 15 inspelade poäng på 19 matcher. Framför allt är det offensivt som laget har haft problem med endast 17 gjorda mål hittills, vilket kan jämföras med BP:s 40 mål framåt.

Man har dock stått för en ordentlig uppryckning den senaste tiden och kommer nu till spel med två raka segrar mot Skövde AIK (3-1) samt Landskrona BoIS (3-1).

ÖFK har André Österholm på avstängningslistan och får därmed klara sig utan honom mot BP.

Motståndarnas senaste startelva (4-4-2):
Mills (mv)
Novak – Jablinski – Mazur – Adjoumani
Weilid – Brendon – Fritzson – Amatkarijo
Stolt – Kroon

Superettan: Omgång 20
Östersunds FK – BP
Lördag 20 augusti kl. 15:00
Jämtkraft Arena

För dig som vill se matchen:

BP:s interna skytteliga (Superettan 2022)
8 mål: Nikola Vasic, Oscar Pettersson
7 mål: Marijan Cosic
4 mål: Samuel Leach Holm, Philip Hellquist
2 mål: Rodin Deprem, Gustav Sandberg Magnusson
1 mål: David Zlotnik, Wilmer Odefalk

BP:s interna assistliga (Superettan 2022)
7 assist: Samuel Leach Holm, 
6 assist: Oscar Pettersson
4 assist: Oscar Krusnell, Wilmer Odefalk
2 assist: Heradi Rashidi, Rodin Deprem, Monir Jelassi, Nikola Vasic, Marijan Cosic
1 assist: Gustav Sandberg-Magnusson, Philip Hellquist