Inför Herr: IF Sylvia – BP

Inför Herr: IF Sylvia – BP

Share

Inför Herr: IF Sylvia – BP

Toppmöte väntar för tabelltrean BP som ställs mot tvåan IF Sylvia i Ettan Norra på söndagen. Det lag som potentiellt vinner matchen tar ett grepp om den så viktiga andraplatsen so ...

Toppmöte väntar för tabelltrean BP som ställs mot tvåan IF Sylvia i Ettan Norra på söndagen. Det lag som potentiellt vinner matchen tar ett grepp om den så viktiga andraplatsen som innebär kvalspel. Matchen startar kl. 13:00 på Östgötaporten i Norrköping.

Text: Philip Kämpe
Foto: Erik Bjernulf

BP:s herrar är just nu inne i en sämre period där man inte lyckats bärga en seger på sina fyra senaste matcher och har tre raka kryss. Spelmässigt har laget fortfarande styrt matcherna men man har varit sårbara på kontringar vilket inneburit ett par baklängesmål. Nu behöver trenden ändras när man reser ner till Norrköping för en av säsongens tuffaste bortamatcher mot IF Sylvia. Sylvia inledde säsongen urstarkt och ledde länge serien men under sommaren tappade man en del och föll neråt i tabellen. Nu har man fått fart på maskineriet igen och tagit sig förbi BP i tabellen och upp på en andraplats, med två poängs mellanrum mellan lagen.

När lagen möttes tidigare i säsongen blev det 0-0 i en jämn tillställning. Läs matchrapporten från den matchen här.

Motståndarna: IF Sylvia
IF Sylvia är grundat år 1922 i Norrköping. Klubben spelar sina hemmamatcher på Östgötaporten som man delar med Allsvenska IFK Norrköping. Förra säsongen var klubben nykomlingar i Ettan Norra och slutade då på en stabil 9:e plats i tabellen. Tränare för laget är Rickard Johansson.

IF BP – IF Sylvia
Söndag 11/10
Kl. 13:00
Grimsta IP

Se matchen live på Sportexpressen Play. Länk

BP intern skytteliga Ettan Norra 2020:
7 mål: Oskar Fallenius
3 mål: Oskar Nordlund
Albin Linnér
Alexander Nilsson
Simon Helg
Jesper Arvidsson
Omar Faraj
Philip Haglund
Ali Suljic
2 mål: Christer Gustafsson
1 mål: Alexander Fioretos
Gustav Sandberg-Magnusson
Kristoffer Grauberg Lepik
Daniel Svensson