DAM: Inför BP – Piteå IF

DAM: Inför BP – Piteå IF

Share

DAM: Inför BP – Piteå IF

Vi är inne i en intensiv period i OBOS Damallsvenskan. Efter bortamatchen mot Häcken väntar nu två hemmamatcher på fyra dagar, den första mot Piteå på torsdag eftermiddag. Text ...

Vi är inne i en intensiv period i OBOS Damallsvenskan. Efter bortamatchen mot Häcken väntar nu två hemmamatcher på fyra dagar, den första mot Piteå på torsdag eftermiddag.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Vera Blom mot Vittsjö)

– Jag tror vi kommer vinna matchen, sa BPs målvakt Anna Koivunen till BPTV i veckan.
– Vi kan vara nöjda med våra prestationer i de första matchernaa. Samtidigt har vi varit väldigt besvikna över förlusterna mot Häcken och Bajen. Det visar vad vi är för lag, att vi vill vinna sådana matcher. Det kommer att ta oss vidare under året.

Inte minst Koivunen gjorde en stark insats på Bravida Arena i söndags, och vi kan räkna med att det kommer att krävas bra målvaktsprestationer under året för att poängen ska komma. Annars hoppas vi förstås också på en fortsättning av det vi fick se i främst första halvleken mot Häcken: ett väldisciplinerat försvarsspel kombinerat med ett modigt och kreativt passningsspel framåt, och gärna en gnutta bättre skärpa i fasta situationer. I förra årets match på Grimsta blev det 1-1, men efter det har Piteå vunnit hemma två gånger, senast i cupgruppspelet.

I BPs matchtrupp saknas fortfarande nyförvärvet Adelina Engman på grund av skada. Roligare är orsaken till Augusta Priks frånvaro, hon spelar F17-EM i Skåne tillsammans med juniortruppens Paula Broddner Klingström.

Motståndarna
Piteå IF grundades redan 1918 och startade sin fotbollsverksamhet 1920. Sedan damlaget kom igång 1985 har man klättrat i seriesystemet och är etablerade i högsta serien sedan 2011. 2018 skrevs historia då man tog hem SM-guldet. Efter några år med sämre resultat var man 2023 med i toppen och slutade fyra i Damallsvenskan. Serien har börjat halvbra men man är självklart mycket nöjda med finalsegern i Svenska Cupen. Två BP-skolade spelare finns i truppen: Sara Eriksson och Saga Swedman.

Välkommen till Grimsta för ännu en spännande match! Biljetter köps här. Avspark kl 15. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till apparna ”BP Live”, ”Min fotboll” eller till fotbollsförbundets hemsida .

BPs matchtrupp
1 Anna Koivunen (mv), 20 Alia Skinner (mv), 3 Julia Olsson, 4 Emilia Hjertberg, 5 Wilma Wärulf, 6 Fanny Hjelm Rönnlund, 7 Sara Olai, 8 Alice Ahlberg, 9 Line Wessman, 11 Ellen Toivio, 12 Tuva Ölvestad, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Elsa Karlsson, 16 Ellinor Johansson, 18 Ida Bengtsson, 19 Vera Blom, 22 Ebba Hjalmarsson

OBOS Damallsvenskan, omgång 5
BP – Piteå IF DFF
Torsdag 9 maj kl 15.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby