Inför Dam: Lidköpings FK – BP

Inför Dam: Lidköpings FK – BP

Share

Inför Dam: Lidköpings FK – BP

I årets näst sista bortamatch möter BP ett Lidköping som kämpar hårt för att hänga kvar i Elitettan. I BP hälsar vi lagkaptenen tillbaka till truppen! Text: Tore KleistFoto: Ör ...

I årets näst sista bortamatch möter BP ett Lidköping som kämpar hårt för att hänga kvar i Elitettan. I BP hälsar vi lagkaptenen tillbaka till truppen!

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Eldina Ahmić mot Lidköping)

Årets seriespel avslutas för BPs del med två svåra bortamatcher, på lördag mot Lidköping och nästa helg mot Bollstanäs. Närmast kommer man från en oavgjord match hemma mot Sandviken och nu behövs antagligen en seger för att ha fortsatt chans på fjärdeplatsen. Det är jämt nedanför toppen och BP kan sluta allt mellan fyra och åtta, men i vilket fall som hest blir det det bästa resultatet någonsin på damsidan i klubbens historia. Alla bör vara sugna på att avsluta på ett sätt som gör att man kan gå in i cupmatchen mot IK Uppsala (som ska spelas programenligt 19 november) och i den väntande vinterträningen med ett stärkt självförtroende.

Som man kan förvänta sig saknas några spelare i BPs matchtrupp men vi är glada att återse lagkaptenen Eldina Ahmić och Karolina Bucaro Stenman!

Motståndarna
Lidköpings FK bildades 2012 genom en sammanslagning av Lidköpings IF och IF Heimer. 2014 lyckades laget gå upp till Elitettan, men det blev bara en säsong den gången. 2017 vann man kvalet mot BP och man gjorde sedan en mycket fin säsong och slutade trea i Elitettan. Sedan har trenden varit negativ med en sjätteplats i fjol och nedflyttningsplats just nu. I årets första match lagen emellan blev det BP-vinst med 4-2.

BP Media har ingen närvaro på Framnäs IP, men som vanligt går matchen att se Expressens streamingtjänst.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 5 Maja Wiklander, 8 Matilda Nildén, 9 Jennifer Sjösten, 10 Eldina Ahmić, 12 Ebba Ronquist, 14 Mirjam Lindgren, 15 Wilma Wärulf, 16 Mathilda Prim, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 27 Mathilda Johansson Prakt

Elitettan, match 25 (omgång 26)
Lidköpings FK – BP
Lördag 7 november kl 14.00
Framnäs IP, Lidköping