Inför Dam: BP – Kristianstads DFF
Ida Bengtsson Foto: Örjan Jacobsson

Inför Dam: BP – Kristianstads DFF

Share

Inför Dam: BP – Kristianstads DFF

OBOS Damallsvenskan har nu nått halvvägs och BP inleder "höstsäsongen" med match på Grimsta mot Kristianstads DFF på söndag eftermiddag. BP Media har fått några ord från ytterliga ...

OBOS Damallsvenskan har nu nått halvvägs och BP inleder ”höstsäsongen” med match på Grimsta mot Kristianstads DFF på söndag eftermiddag. BP Media har fått några ord från ytterligare en av årets nya BP-spelare.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Ida Bengtsson)

Matchtruppen uppdaterad söndag kl 11.20; Märta Säfström och Lovisa Norrby ersätter Filippa Wallén och Emilia Bengtsson.

Nu följer returmatchen mellan lagen i allsvenskan. För en dryg månad sedan blev det en till slut klar förlust för BP nere i Kristianstad, och vi hoppas förstås på att laget på hemmaplan kan komma närmare poäng mot tabelltrean. Det fanns mycket fint att ta med sig från senaste matchen mot Djurgården.
– Vi håller fortfarande på att växa in den allsvenska kostymen och hoppas på att bli bättre för varje match, säger BPs tränare Marcelo Fernández. Det gäller att vi lär oss av misstagen.

Ida Bengtsson kom till BP inför säsongen, från Division 1-klubben Tyresö FF där hon spelat hela sin tidigare fotbollskarriär och då spelat med bland andra Frida Thörnqvist..
Vi känner till tabelläget, men hur har det känts för dig personligen? Hur kommenterar du steget från Division 1 till högsta serien?
– Det är ett stort steg, framför allt i tempo och närkampsspel. Jag tycker att jag har utvecklats mycket och kommer in i spelet mer för varje match.
Positionen som framskjuten mittfältare, är det där du spelat mest genom åren?
– Jag har tidigare spelat mest i en mer defensiv central roll som så kallad ”sexa”, men förra året i Tyresö blev det mer offensivt. Jag tycker att det är roligare med den framskjutna rollen.
Hur är känslan inför söndagen?
– Känslan är bra. Det är självklart ett bra lag vi möter, men jag tycker att vi spelar bättre och bättre och tror att vi kan ta poäng om vi bygger vidare på det positiva från de senaste matcherna.

BP kommer med samma matchtrupp som mot Djurgården senast. Alexsandra Lobanova och Filippa Wallén riskerar avstängning vid gult kort.

Motståndarna
Kristianstads Damfotbollsförening har sina rötter i IFK Kristianstad och Wää IF (grundade 1899 resp. 1935) och har spelat i nuvarande form sedan 2006. Från 2008 och fram till i dag har man spelat i högsta divisionen med de två senaste säsongernas tredjeplatser som höjdpunkter. Efter vårvinsten mot BP har man radat upp en oavgjord mot Rosengård och sedan fem raka trepoängare, och klättrat upp till just en tredjeplats.

Biljett till matchen köper du via denna länk. Matchen streamas liksom alla matcher i serien på Viaplay. Teckna abonnemang via denna länk så får BP ett tillskott i kassan. Matchen kan också följas via liverapportering på Twitter.

BPs matchtrupp
20 Nadine Allard (mv), 26 Lovisa Koss (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 3 Märta Säfström, 4 Shannon Woeller, 5 Wilma Wärulf, 7 Daniella Famili, 8 Alice Ahlberg, 9 Jennifer Sjösten, 10 Mathilda Johansson Prakt, 11 Ellen Toivio, 13 Klara Andrup, 14 Frida Thörnqvist, 15 Vaila Barsley, 16 Ella Reidy, 18 Ida Bengtsson, 23 Lovisa Norrby, 27 Frida Boriero

OBOS Damallsvenskan: Omgång 14
BP – Kristianstads DFF
Söndag 12 juni kl. 15:00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby