Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Share

Inför Dam: BP – Älvsjö AIK

Det är match redan på torsdag kväll för BPs damer som då ska försöka upprepa premiärens vinst mot Älvsjö AIK. Inför matchen på Grimsta har vi passat på att byta några ord med huvu ...

Det är match redan på torsdag kväll för BPs damer som då ska försöka upprepa premiärens vinst mot Älvsjö AIK. Inför matchen på Grimsta har vi passat på att byta några ord med huvudtränaren Marcelo Fernández som nyligen förlängde sitt kontrakt.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Marcelo Fernández med Eldina Ahmić efter första poängen i Elitettan 2019)

Marcelo Fernández kom till BP inför säsongen 2017, efter att ha haft tränaruppdrag i bland annat Djurgården och Älta. Nu är det roligt att redan i september kunna inleda en intervju med orden ”Kul med två nya år på Grimsta, Marcelo”!
– Ja, det känns givetvis jätteroligt att få förnyat förtroende och möjligheten att få fortsätta jobba med detta uppdrag och med sportchefen Staffan Jacobsson samt övriga i ledarteamet. Jag trodde aldrig att jag skulle bli kvar så länge i BP när jag kom hit, med tanke på hur resultatorienterad och oförutsägbar fotbollen är. BP har blivit en del av mig och jag trivs jättebra i klubben. Dessutom har vi väldigt kul tillsammans.
När du kom till Grimsta hade laget senast kommit trea i Division 1. Kan du lyfta fram det bästa minnet, eller de roligaste framstegen, från de senaste fyra säsongerna?
– Vi har successivt blivit bättre och bättre för varje säsong och just den processen och utvecklingen är något jag är stolt över. I skrivande stund är vi på väg att göra det bästa resultatet någonsin i BPs historia på damsidan. Om jag ska peka ut något speciellt ögonblick så är det ändå avancemanget till Elitettan som sticker ut. Även fjolårssäsongen med alla resultatmässiga motgångar under våren som sedan omvandlades till en riktigt fin period under hösten sticker ut, främst sättet vi arbetar oss igenom säsongen.
Och vilket minne kommer du att lyfta fram om två år…?
– Förhoppningsvis ytterligare ett avancemang. Vi ska avsluta den här säsongen på bästa sätt, och vill sedan hela tiden utvecklas och bli bättre för varje säsong. Utöver det kommer vi ha haft väldigt kul under resans gång.
På kortare sikt, vad finns att säga inför Älvsjö-matchen?
– Vi ska ta med oss vårt presspel från andra halvlek mot AIK, och som alltid arbeta hårt. Spelarna har tränat med bra mentalitet i veckan!
Vi tackar Marcelo, som också syns i bland annat TV4 som expert på spansk fotboll, för pratstunden och önskar förstås stort lycka till i fortsättningen!

Motståndarna
Älvsjö AIK bildades redan 1915 och nådde sina största framgångar under 1990-talet då damlaget bärgade fem raka SM-guld. Efter millenieskiftet kom några fler SM- och cuptitlar, då i det hopslagna laget Djurgården/ Älvsjö. 2019 slutade med serieseger i Division 1 Södra Svealand, men i kvalet blev det förlust mot Alingsås. Efter att Assi dragit sig ur Elitettan fick man dock chansen till en plats i Elitettan. I premiären blev det hemmaförlust mot BP, och för närvarande är man på tionde plats med fem poängs marginal till nedflyttningsplatsen.

BP Media finns på plats på Grimsta för live-rapportering på Twitter, och matchen går som vanligt att se i Expressens streamingtjänst.

BPs matchtrupp (updaterad torsdag morgon)
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 6 Elin Bergkvist, 8 Matilda Nildén, 10 Eldina Ahmić, 11 Daniella Novaković, 12 Ebba Ronquist, 15 Wilma Wärulf, 16 Mathilda Prim, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 25 Emma Lundh, 27 Mathilda Johansson Prakt 

Elitettan, match 18 (omgång 21)
BP – Älvsjö AIK
Torsdag 24 september kl 19.30
Grimsta IP, Vällingby (inga biljetter säljs)