Inför Dam: Bollstanäs SK – BP

Inför Dam: Bollstanäs SK – BP

Share

Inför Dam: Bollstanäs SK – BP

Slutomgången i Elitettan innebär en kort lördagsresa till Upplands Väsby för BP. Bollstanäs vill säkert revanschera sig för förra omgångens bakslag mot AIK och BP vill inte gärna ...

Slutomgången i Elitettan innebär en kort lördagsresa till Upplands Väsby för BP. Bollstanäs vill säkert revanschera sig för förra omgångens bakslag mot AIK och BP vill inte gärna förlora en andra gång mot de gulgröna.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

På lördag är det dags för sista omgången av Elitettan. Efter en mycket fin första halva med häng på den absoluta toppen har det på sista tiden gått knackigare för BP.
– Spelarna bjuder verkligen till på träningarna som har varit bra, men tyvärr har det inte gett utdelning resultatmässigt, kommenterar tränaren Marcelo Fernández. Vi hoppas på en vändning i helgen!

Lagen möttes på Grimsta i oktober i en match som gästerna dominerade och vann med uddamålet. Vi ansluter till Fernández förhoppningar om att det kan bli en BP-seger den här gången. Det skulle innebära en säkrad sjätteplats och ett stärkt självförtroende inför nästa veckas cupmatch mot Uppsala.

Vi kan avslöja att en av BPs spelare i samband med matchen kommer att föräras ett fint pris. Mer om detta i matchrapporteringen!

Kring nedflyttningsstrecket är det en riktig rysare där Älvsjö, Lidköping, Kvarnsveden och Sandviken kämpar om två platser i Elitettan 2021. Alla fyra lagen har på pappret riktigt svåra matcher, men mot motståndarlag som inte har jättemycket att spela för. Kanske kan motivationen segra i morgon på några av planerna?

Motståndarna
Bollstanäs SK bildades redan 1922, då med fotboll för pojkar och korgboll för flickor. I dag spelas basket, handboll och fotboll i föreningen. 2015 spelade man i Elitettan och de två senaste säsongerna blev det seriesegrar i Division 1 Norra Svealand. 2018 förlorade man i kvalet mot Morön, men förra året nådde man uppflyttning genom att besegra Sunnanå. Nytt kontrakt säkrades för flera omgångar sedan och oavsett hur lördagens match går kommer man att sluta nia i årets serie. Inför förra matchen skrev jag om den målfarliga duon Ina Burström och Cassandra Larsson. De har fortsatt att leverera och är nu uppe i tjugofyra mål tillsammans.

Om allt går enligt plan liverapporterar BP Media på Twitter, och som vanligt går matchen att se Expressens streamingtjänst.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 20 Karolina Bucaro Stenman (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 5 Maja Wiklander, 6 Elin Bergkvist, 9 Jennifer Sjösten, 10 Eldina Ahmić, 12 Ebba Ronquist, 14 Mirjam Lindgren, 15 Wilma Wärulf, 16 Mathilda Prim, 18 Sofia Parkner, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 27 Mathilda Johansson Prakt

Elitettan, match 26 (omgång 4)
Bollstanäs SK – BP
Lördag 14 november kl 15.00
Bollstanäs IP