Inför BP -Umeå IK: Nyförvärv och återvändare tar plats i truppen

Inför BP -Umeå IK: Nyförvärv och återvändare tar plats i truppen

Share

Inför BP -Umeå IK: Nyförvärv och återvändare tar plats i truppen

På söndag eftermiddag inleds BPs höstsäsong med den sextonde omgången i Elitettan. Vi får se serieledarna från Umeå komma på besök på Grimsta, där både BPs senaste nyförvärv och de ...

På söndag eftermiddag inleds BPs höstsäsong med den sextonde omgången i Elitettan. Vi får se serieledarna från Umeå komma på besök på Grimsta, där både BPs senaste nyförvärv och de tre återvändarna finns på plats.

Text & foto: Tore Kleist
(På bilden: Mathilda Lindström & Staffan Jacobsson)

BP ligger strax under nedflyttningsstrecket i Elitettan efter 15 omgångar. På söndag ställs man inför en svår utmaning i höstpremiären på Grimstas nylagda matta. Serieledarna Umeå IK reser söderut för att försöka knipa ytterligare poäng i kampen om de allsvenska platserna. BP Media pratade tidigare i veckan med sportchefen Staffan Jacobsson om läget inför omstarten.
– Det hade förstås varit roligare att ligga högre upp i tabellen, men jag ser ganska ljust på hösten. Vi gick åt rätt håll under våren och tog fler poäng andra halvan än första. Det är Umeå på söndag, men inga matcher är förlorade, eller vunna, på förhand i den här serien. Det har känts under våren att vi kan rå på alla lag. Det är väl bara i premiären mot Hammarby det inte alls ville sig.

Som vi tidigare har rapporterat har några förändringar skett i BPs trupp. Senast är det Ebba Ronquist som ansluter från P18 i Visby och finns med i matchtruppen. Tidigare har det gjorts klart med återkomster för Kaisa Nilsson, från lån, och Lovisa Norrby och Mathilda Lindström från college. Emma Lillbäck flyttar till USA för studier, Fia Jonsson har gått till Älvsjö AIK och Nichole Perssons låneperiod från Djurgården har avslutats.

Motståndarna
Umeå IK har ett fantastiskt facit sedan man spelade i Damallsvenskan för första gången 1996. Det har bland annat blivit sju SM-guld och två titlar i UEFA Women’s Cup, föregångare till Champions League. I laget har många toppspelare som Hanna Ljungberg, Malin Moström, Emma Berglund och Marta spelat. Efter senaste SM-guldet 2008 blev resultaten och ekonomin gradvis sämre och 2016 blev det degradering till Elitettan. Förra året kom Umeå tia, men i år har man varit mer framgångsrika och ligger i topp, en poäng före AIK. I vårens match mot BP i ett blåsigt Umeå vände man ett underläge till vinst med 3-1.

Matchen spelas på Grimstas nylagda matta. Avspark klockan två. Varmt välkomna!

Som vanligt kan matchen ses via BPTV Live och följas i BPs sociala medier.

BPs matchtrupp:
1 Josephine Frigge (mv), 20 Kaisa Nilsson (mv), 3 Michaela Larsson, 4 Felicia Thörngren, 6 Alexsandra Lobanova, 7 Michelle Rojas Flores, 8 Fia Grönborg, 10 Eldina Ahmić, 11 Aisha Faiqi, 12 Ebba Ronquist, 13 Filippa Wallén, 15 Rebecka Lundblad Roth, 16 Mathilda Prim, 18 Alice Carlsson, 21 Tempest-Marie Norlin, 22 Mathilda Lindström, 23 Lovisa Norrby, 27 Daniella Novaković

Elitettan, omgång 16
BP – Umeå IK FF
Söndagen 4 augusti kl 14.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby
Biljetter, förköp: Vuxna 50:- / Pensionär, ungdom 30:- ; på plats: 80:-/50:- (ej kontanter)