Inför BP – Älta IF: Mertzig och Norrby säger hej då till Grimsta
Foto: Pato Montes de Oca

Inför BP – Älta IF: Mertzig och Norrby säger hej då till Grimsta

Share

Inför BP – Älta IF: Mertzig och Norrby säger hej då till Grimsta

På torsdag kväll spelar BP sin sista hemmamatch före sommaruppehållet. Det blir också den sista matchen på Grimsta för två BP-profiler som snart lämnar Sverige för studier i USA. ...

På torsdag kväll spelar BP sin sista hemmamatch före sommaruppehållet. Det blir också den sista matchen på Grimsta för två BP-profiler som snart lämnar Sverige för studier i USA.

Matchen mot Älta IF ingår i elfte omgången av Division 1 Södra Svealand och innebär alltså halvtid i serien. Innan det är dags att att ta sommarledigt återstår även nästa veckas bortamatch mot Tyresö. För BP-spelarna Joy Mertzig och Lovisa Norrby blir det de sista matcherna innan kosan går över Atlanten för collegestudier i USA. Hur känns det inför sista hemmamatchen, Joy Mertzig?
-Jag ser självklart fram emot att pröva något nytt, både när det gäller studierna och fotbollsmässigt. Samtidigt blir det otroligt tråkigt att lämna detta härliga gäng.
Vart åker du?
-Georgia Gwinnett College i Lawrenceville, som ligger några mil utanför Atlanta. Jag hoppas på mycket spel och att jag kommer leva upp till deras förväntningar.
Du kommer kanske hem på lite lov så småningom?
-Jo, så det är ju inte hej då för evigt till Grimsta och tjejerna!
Läs gärna laget Georgia Gwinnett Grizzlies egna presentation av sina nya spelare här.

Lovisa Norrbys kommande lärosäte är San Diego State University i Kalifornien, där idrotten samlas på hemsidan www.goaztecs.com. De har dock för närvarande blockerat tillgång från Europa på grund av GDPR.

Den amerikanska collegefotbollen, snarare än andra svenska klubbar, har visat sig vara huvudkonkurrent om talangerna i BP de senaste åren. Mertzig och Norrby blir de senaste i en lång rad BP-spelare att lämna för studier i USA (förra året såg vi Julia Olsson och Sofia Albertsson flytta under sommaren). Den här gången är det alltså två försvarsspelare som försvinner, vilket ger ledarteamet en extra utmaning i att fylla ut tomrummen.
Hela föreningen skickar förstås med stora lyckönskningar i bagaget till både de nya Amerikaresenärerna och de som åker tillbaka för sina andra och tredje collegeår. Välkomna åter!

Motståndarna
Nackalaget Älta IF bildades 1941 och har flera olika idrotter på programmet. Damlaget spelade i Elitettan så sent som 2016, men förra året blev det en blygsam niondeplats i Division 1 Södra Svealand. Båda matcherna mot BP slutade oavgjort. I år har det börjat riktigt dåligt och laget ligger på jumboplatsen. Senast lyckades man dock ta sin andra seger då bottenkonkurrenterna Värmbol besegrades med 5-3. I den matchen stod Emma Granström Olofsson för tre raka mål i första halvlek; där har BP-försvaret någon att bevaka lite extra.

För den som eventuellt har annat för sig på torsdag kväll och inte kan ta sig till Grimsta livesänds matchen här på BP:s hemsida.

BP:s matchtrupp:
1 Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 14 Emelie Joelsson, 6 Alexsandra Lobanova, 18 Joy Mertzig, 4 Felicia Thörngren, 13 Filippa Wallén, 5 Fia Grönborg, 8 Ellinor Lindbom, 15 Christina Mårtensson, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Emilie Eriksson, 24 Ella Sonnelid, 3 Michaela Larsson, 11 Malin Broberg, 25 Julia Siljeholm, 27 Daniella Novaković

Matchinfo Division 1 Södra Svealand:
BP – Älta IF
Torsdag 21 juni kl 19.00
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Entréavgift: 50:-