Inför BP – AIK: Kvartsfinal i Victoria Cup

Inför BP – AIK: Kvartsfinal i Victoria Cup

Share

Inför BP – AIK: Kvartsfinal i Victoria Cup

Vi är inne i en ny intensiv period med många matcher. På onsdag kväll kommer AIK på besök när det är det dags för kvartsfinal i Victoria Cup. Text: Tore Kleist Foto: Örjan Jaco ...

Vi är inne i en ny intensiv period med många matcher. På onsdag kväll kommer AIK på besök när det är det dags för kvartsfinal i Victoria Cup.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson

I våras besegrade BP i tur och ordning Segeltorp och Täby och gick därmed fram till kvartsfinal i Victoria Cup. Inklämd mellan de viktiga seriematcherna blir det nu match på Grimsta mot AIK. Huvudfokus i höst ligger förstås på kampen om seriesegern, men det skulle säkerligen sitta fint med en vinst mot Elitettan-laget från Solna, och fortsatt chans att vinna hela cupen.
-Det är kul med många matcher även om risken förstås finns att man blir sliten, säger mittfältaren och de senaste matchernas lagkapten Estibaliz Montes de Oca. Vi har en bra och öppen dialog med ledarteamet, så de har bra koll på om någon behöver vila. Många matcher ger mycket speltid, vilket alla vill ha, och vi vet att vi kan få hjälp av vår starka F19-trupp. Även om det är tätt mellan matcherna är det inga problem att peppa när det är dags för avspark.
Du har spelat centralt på mittfältet på sistone i stället för på kanten?
-Jo, men det är inget nytt för mig, och jag spelade där i försäsongsmatcherna. Vi har ju lite skador nu, men har också flera spelare som är starka på olika positioner.

Victoria Cup…
…är Stockholms Fotbollsförbunds distriktsmästerskap, och har ett speciellt handikappsystem. Lag som spelar på lägre divisionsnivå får inleda med att slå så många straffar som skiljer i nivåer. På onsdag får alltså BP inleda med en straff innan matchen blåses igång. Omgångarna haltar lite och Tyresö FF är redan klara för final. Vinnaren mellan BP och AIK får möta Bollstanäs SK i semifinal.

Motståndarna
Inför säsongen hade AIK målsättningen att lyfta sig ytterligare och nå en plats i Damallsvenskan 2019. Laget har dock inte alls lyckats leva upp till sina egna förväntningar. Efter 17 spelade matcher ligger man på nionde plats i Elitettan. I en tidig träningsmatch mot BP i våras blev det seger med 1-0 och senare i höst möts lagen än en gång, då i Svenska Cupen.

Vi kan förvänta oss en BP-uppställning med inslag från F19-laget, men matchtruppen blir inte klar förrän efter tisdagens träning.
Uppdatering onsdag förmiddag: truppen uttagen
1. Nichole Persson, 26 Rebecka Ayranci Dahlberg, 5 Alexsandra Lobanova, 14 Emelie Joelsson, 15 Rebecka Lundblad Roth, 19 Emilie Eriksson, Liv Brunzell, Nova Schmiedtke, 2 Agnes Bergling, 9 Marie Segerholm, Nora Oldmark, Emelie Fonseca Johansson, Sara Eriksson, Natalia Tutnjevic, 3 Michaela Larsson, Angelica Kreüger,

Välkomna till en fin fotbollskväll på Grimsta! Lägg märke till starttiden 19.30.

Matchinfo Victoria Cup
BP – AIK
Onsdag 5 september kl 19.30
Grimsta IP, Gulddragargränd 100, Vällingby
Entréavgift: 50:-