Inför BP – AIK

Inför BP – AIK

Share

Inför BP – AIK

BP ställs inför en riktig utmaning på lördag då Elitettans serieledare AIK kommer till Grimsta. Vi har fått några ord med en av BPs hittills ständiga startspelare. Text: Tore K ...

BP ställs inför en riktig utmaning på lördag då Elitettans serieledare AIK kommer till Grimsta. Vi har fått några ord med en av BPs hittills ständiga startspelare.

Text: Tore Kleist
Foto: Örjan Jacobsson
(På bilden: Wilma Wärulf)

Vänsterbacken Wilma Wärulf är en av fyra spelare som har startat alla matcher för BP i årets intensiva serie. Inför säsongen kom 21-åringen från Sundsvalls DFF, som ju var bottenlag i Elitettan 2019.
Hur ser du på insatsen hittills, Wilma?
– Det har varit okej, men jag har inte riktigt nått den nivån jag siktar på.
Du sa i en intervju att du hoppades på att få spela mer offensivt i år. Det fick vi se i träningsmatcherna, men i serien har det inte blivit så mycket. Det är tufft motstånd?
– Jo, det stämmer. Kan vi få ett större bollinnehav och ett samspel som sitter ännu bättre över planen, så ska jag se till att bidra så mycket som möjligt offensivt! Annars har jag hamnat i en väldigt bra och utvecklande miljö här i BP så det kommer bara att bli bättre och bättre. Nu ska det bli riktigt roligt att möta AIK hemma på Grimsta. Jag är sjukt taggad!

Mot de suveräna serieledarna från Solna får nog Wärulf koncentrera sig på det defensiva spelet. Det blir avgörande att hålla försvarspositionerna och inte släppa ytor till AIKs anfallsspelare. Kan det fungera så vet vi att BP har många giftiga anfallsvapen som har oroat alla lag hittills. Ett avbräck är att lagkaptenen Eldina Ahmić är avstängd efter fyra varningar. Vi återser dock både Felicia Thörngren och Estibaliz Montes de Oca i matchtruppen.

Motståndarna
Efter en misslyckad säsong 2018 lyfte sig AIK rejält förra året. Man var länge med i kampen om uppflyttning och slutade som fyra. I år blev det en flygande start med en klar seger i premiären mot favoriterna Hammarby, och har sedan bara fortsatt att vinna. Med full pott efter tio matcher är avståndet till tredjeplatsen sju poäng. Lagets främsta målskytt förra säsongen, Therese Simonsson spelar nu allsvenskt med Umeå, men i stället har Adelisa Grabus klivit fram och gjort hela tio mål.

Det säljs fortfarande inga biljetter, men matchen går att se i Expressens nya streamingtjänst.

BPs matchtrupp
1 Josephine Frigge (mv), 2 Alexsandra Lobanova, 4 Felicia Thörngren, 6 Elin Bergkvist, 15 Wilma Wärulf, 18 Sofia Parkner, 23 Lovisa Norrby, 7 Michelle Rojas Flores, 12 Ebba Ronquist, 17 Estibaliz Montes de Oca, 19 Sara Eriksson, 21 Tempest-Marie Norlin, 8 Matilda Nildén, 9 Jennifer Sjösten, 11 Daniella Novaković, 22 Mathilda Lindström, 25 Emma Lundh, 27 Mathilda Johansson Prakt

Elitettan, match 11 (omgång 16)
BP – AIK
Lördag 15 augusti kl 13.00
Grimsta IP (stängt för publik)