Herr-U tuggar på – Viktiga matcher framöver

Herr-U tuggar på – Viktiga matcher framöver

Share

Herr-U tuggar på – Viktiga matcher framöver

Både P19 och P17 närmar sig halvvägs av sina säsonger. Huvudtränarna Erik Engberg och Emil Spångberg ger nu en uppdatering med deras syn på säsongens hittills. Text: Philip Käm ...

Både P19 och P17 närmar sig halvvägs av sina säsonger. Huvudtränarna Erik Engberg och Emil Spångberg ger nu en uppdatering med deras syn på säsongens hittills.

Text: Philip Kämpe
Foto: Sedin Bild

Efter en något ojämn säsongsinledning med framförallt flyttade matcher för både P19 och P17 har de bägge lagen börjat få fart på sina säsonger. Snart är lagens hängmatcher avklarade och Herr-U kan då vara i fas med de övriga lagen i serierna.

P19 mönstrar efter elva matcher resultatraden; fem segrar, tre kryss och tre förluster. Laget befinner sig just nu på en femteplats i P19 Allsvenskan Norra med två poäng upp till fjärdeplacerade Täby FK, dock har BP en match mindre spelad än konkurrenterna från Norrort. Däremot är det ett getingbo bakom BP i tabellen där det bara skiljer tre poäng mellan BP och tabellelvan IFK Lidingö. Nästa år görs P19 Allsvenskan om när de norra och södra serierna slås ihop. Topp sju från bägge serierna kvalificerar sig till den nationella P19 Allsvenskan nästa år så det kommer bli en kamp ändå in i kaklet denna säsong att vara bland de sju bästa lagen i serien.

Senast kommer P19 från en viktig seger på bortaplan mot Örebro SK med 2-4. P19 har bland de yngsta trupperna i serien och ställer ofta upp på banan med ett lag med spelare födda mellan 2002 och 2005. Ofta ställs man då mot lag med enbart spelare födda mellan 2002 och 2003.

– P19 är på rätt väg, vi är inne i en positiv trend i våra prestationer även om vi poängmässigt inte alltid fått utdelning. Men överlag tycker jag prestationerna är bättre på sistone. Mixen av äldre och yngre spelare i truppen är spännande och jag ser med tillförsikt fram emot den andra halvan av säsongen, säger Erik Engberg, huvudtränare P19.

Trots att vi är i mitten av september har P19 inte ens kommit halvvägs. Det bäddar för en lång höst där den sista matchen ska spelas den 11 december. Denna kommande helg väntar en härlig drabbning mot 10:e placerade AIK som dock bara är tre poäng efter BP. Matchen spelas på söndag 19/9 med matchstart kl. 16:00 här hemma på Grimsta.

– Det brukar ofta bli jämna och roliga matcher mot AIK så jag hoppas att folk vill komma och kolla, säger Erik Engberg inför helgens derby.

Erik Engberg, huvudtränare P19. Foto: Sedin Bild

P17 släpar fortfarande efter i antalet spelade matcher och jämfört med vissa närliggande lag i tabellen har man fyra mindre spelade matcher. Trots det ligger man på en stabil femteplats med möjlighet att ta sig förbi Hammarby om segrar i hängmatcherna säkras. P17 Allsvenskan görs inte om till en nationell serie nästa år så inget topp sju krav finns här. På grund av att pandemin försenade säsongstarten genomförs inget slutspel utan endast de två förstplacerade lagen i norra och södra serien möts i en final. Dit har BP en bit upp men chansen finns fortsatt om man skulle ha en fin höst.

P17 är inne i en fin fas resultatmässigt och har vunnit sju raka matcher där 2-0-segern hemma mot Hammarby sticker ut. Senast besegrades Östersunds FK hemma på Grimsta med 8-0.

– Vi är inne i en bra trend men nu ställs vi inför en rad matcher mot motstånd framför oss och precis bakom oss i tabellen. Så det ska bli intressant att se hur killarna tar sig an dessa utmaningar. Vi har gett oss själva chansen att vara med där uppe och tävla i och med att vi radat upp segrar men det är fortfarande en bit kvar, säger Emil Spångberg, huvudtränare P17.

Nu i helgen möter P17 tredjeplacerade GIF Sundsvall på bortaplan. Ett motstånd som inledde säsongen starkt och ligger nio poäng framför BP, dock med fyra matcher mer spelade.

– Det blir ett tuff test för oss att åka upp dit, de har gjort det bra i år. Men vi måste fortsätta spela vår fotboll och inte anpassa oss till motståndarna, då får vi förhoppningvis med oss en bra prestation och ett önskvärt resultat, säger Emil Spångberg inför söndagens toppmöte.

Emil Spångberg, huvudtränare P17. Foto: Sedin Bild