HERR: Sent avgörande fällde BP
Oscar Pettersson. FOTO: Erik Bjernulf

En svängig historia på Bravida Arena slutade i en ny tung förlust för BP. Efter att sent ha hämtat upp ett 0-2-underläge avgjorde de regerande mästarna på tilläggstid.  Wi ...

Wilmer Odefalk fanns med i BP:s startelva och fick därmed göra sin allsvenska debut.

Första halvlek

Vitklädda BP sparkade igång matchen på Bravida Arena. Hemmalaget var som så ofta pigga inledningsvis och hotade BP flera gånger. BP vågade däremot att spela bakifrån och kunde spela sig ur den höga pressen gång på gång. BK Häcken slarvade samtidigt som BP var hungriga och gästerna vann bollen högt. Båda lagen skapade lägen, men ingen av målvakterna behövde ingripa. Utan att dominera var BP det laget som hade det mesta av spelet under de första 20 minuterna.

Matchens första riktiga målchans kom i den 23:e matchminuten då hemmalagets Kristoffer Lund Hansen sköt tätt utanför Filip Siklevs högra stolpe från nära håll. BK Häcken växte därefter in i matchen och tog över bollinnehavet.

I den 38:e minuten kom Filip Trpcevski fri mot Filip Sidklev. Den unge målvakten gjorde sig stor och kom nära hemmalagets anfallare vilket gjorde att han kunde rädda avslutet.

En väl genomförd halvlek slutade på sämsta möjliga sätt för BP då hemmalaget kunde ta ledningen efter mål från Ibrahim Sadiq på hörna.

Andra halvlek

I paus genomförde BP ett byte då Liam Jordan ersattes av Alexander Johansson.

BP blev direkt i den andra halvleken nedtryckta av hemmalaget och lyckades inte spela sig ur pressen som i den första halvleken. I den 52:a matchminuten stod Filip Sidklev för en fin räddning efter att målskytten från den första halvleken, Ibrahim Sadiq, avslutat mot den första stolpen.

I den 56:e minuten kom den första klara målchansen för gästerna. Peter Abrahamsson var dessvärre, för BP:s del, snabb i överflyttningen och kunde rädda Oscar Petterssons avslut. Precis innan klockan visade att det spelats en timme så fick Alexander Johansson en bra chans från nära håll att kvittera, men anfallaren fick inte riktigt träff på bollen och Peter Abrahamsson kunde till slut rädda avslutet utan större besvär. Ludvig Fritzson sköt flera skott under den här perioden, men BK Häcken och Peter Abrahamsson var aldrig riktigt nära att släppa in något mål. Efter stort slarv av BK Häcken i den 70:e minuten fick Alexander Johansson ett jätteläge att göra mål på nytt, men anfallaren kom inte alls rätt till bollen och avslutet var inte särskilt nära att leta sig in i mål. BP var under den här perioden av matchen mycket farliga framåt och hade mycket väl kunnat få in en boll eller två.

Istället för en kvittering kunde hemmalaget utöka till 2-0 efter ett otroligt avslut utifrån signerat Mikkel Rygaard. Sett till matchbilden kom målet ologiskt och BP får skylla sig själva för att de inte tog vara på sina målchanser. I samband med målet så genomförde BP ett dubbelbyte då Vilmer Odefalk och Ludvig Fritzson ersattes av Marijan Cosic och Gustav Sandberg Magnusson.

Till slut fick BP in bollen i mål och det genom Oscar Pettersson i den 81:a minuten. Ytteranfallaren kunde trycka in reduceringen efter att Marijan Cosic tvingat Peter Abrahamsson till att släppa en retur. I samband med målet såg det ut som att målskytten fick kramp och han ersattes därför av Samuel Kroon.

De återstående minuterna präglades av ett stort bollinnehav och tryck från BP. De regerande mästarna tvingades till att försvara djupt ner på egen planhalva. I den 87:e minuten fick Samuel Kroon en jättemöjlighet att kvittera, men avslutet letade sig över ribban. Nikola Vasic blev inbytt direkt efter då Kevin Ackermann klev av. Kort därefter fick Gustav Sandberg Magnusson ett gult kort som gör att han är avstängd i nästa match som är mot Hammarby IF hemma på Grimsta IP. Den nyss inbytte Nikola Vasic kvitterade i den 89:e minuten efter inlägg från Alexander Johansson.

Efter att ha hämtat upp 0-2 till 2-2 borta mot regerande mästarna så lyckades hemmalaget att ta ledningen på nytt på tilläggstid via Amor Layouni. BK Häcken utökade ledningen då Amor Layouni gjorde sitt andra mål och fastställde slutresultatet 4-2.

Trots en av årets bättre insatser så lämnar BP Hisingen med noll poäng. Det betyder att BP nu har tre matcher spelade utan poäng sedan återstarten. Nästa match spelas om lite mindre än en vecka hemma på Grimsta IP mot Hammarby IF. Avspark kl. 19.00 fredag 21 juli. Köp biljett här https://bpfotboll.se/biljettinformation/