HERR: Proppen ur för BP på Bravida Arena

BP vann komfortabelt på Hisingen mot Utsiktens BK och har skapat sig bra förutsättningar för returen på Grimsta IP. Avspark måndag 27 november kl. 19.00.  Första halvlek ...

Första halvlek

BP som för dagen var iklädda vitt tog hand om avsparken på Bravida Arena. Efter två minuter fick hemmalaget en fin möjlighet att ta ledningen i dubbelmötet, men Filip Sidklev räddade avslutet. Minuten senare tryckte Nikola Vasic in 1-0 efter att Alex Timossi Andersson tvingat Elias Hadaya, målvakt i Utsiktens BK, till att släppa en retur.

Ludvig Fritzson nickade in 2-0 i den elfte matchminuten efter ett fint inlägg av Alexander Jensen. BP inledde matchen bra och var kliniska framför mål. Samtidigt var Utsiktens BK långt ifrån ofarliga när de gick framåt.

I den 24:e minuten var hemmalaget nära att reducera i en situation där de samtidigt ropade på straff, men avslutet smet ovanför ribban bakom Filip Sidklev.

Nikola Vasic hittade nätet för andra gången strax innan en halvtimme var spelad. Anfallaren blev framspelad av Kevin Ackermann innan han skickade iväg ett välplacerat avslut med vänstern.

Strax innan paus skickade Alex Timossi Andersson in 4-0 vid första stolpen. Alexander Jensen var den som assisterade även det målet.

BP gick in till halvtidsvilan med en fyramålsledning. Matchbilden var relativt jämn men BP var kompromisslösa framför mål och tog vara på varje chans, något som saknats under matcherna i allsvenskan.

Andra halvlek

I minut 47 fick Nikola Vasic gult kort.

De första 20 minuterna av den andra halvleken var händelsefattiga och BP hade bra kontroll.

Nikola Vasic blev hattricksskytt i den 69:e minuten efter att ha nickat in 5-0. Framspelare till målet var Alex Timossi Andersson.

BP genomförde ett dubbelbyte i den 73:e minuten då Nikola Vasic och Alexander Abrahamsson ersattes av Alexander Johansson och Rebin Sulaka.

Alex Timossi Andersson lämnade planen i den 78:e minuten då Marijan Cosic byttes in. Minuten senare fick Zeidane Inoussa gult kort efter att ha hamnat i bråk med motståndare.

Inbytte Alexander Johansson sköt in 6-0 efter en omställning då hemmalaget haft en hörna.

Monir Jelassi och André Calisir kom in i den 88:e minuten då de ersatte Wilmer Odefalk och Kevin Ackermann.

Strax innan matchuret visade 90 spelade minuter gjorde Alexander Johansson sitt andra för kvällen när han placerade in 7-0.

Efter kvällens storseger ser det bra ut. Samtidigt är bara hälften av jobbet gjort och nu väntar retur på Grimsta IP.

Avspark för returen är måndag 27 november kl. 19.00.