HERR: Inför BP – IFK Värnamo
Kevin Ackermann mot Hammarby IF. FOTO: Erik Bjernulf

HERR: Inför BP – IFK Värnamo

Share

HERR: Inför BP – IFK Värnamo

Lördag kl. 15.00 gästas BP av IFK Värnamo på Grimsta IP. Båda lagen kommer från en förlust och är i behov av poäng för att skapa avstånd ner till bottenstriden.  Läget i B ...

Lördag kl. 15.00 gästas BP av IFK Värnamo på Grimsta IP. Båda lagen kommer från en förlust och är i behov av poäng för att skapa avstånd ner till bottenstriden. 

Läget i BP

BP föll återigen mot Degerfors IF efter två sena mål. Det var en jämn match som likaväl hade kunnat sluta med rödsvart seger. 

Efter den imponerande vårsäsongen har BP inlett höstsäsongen sämre och behöver ta poäng för att inte bli indragna i någon kamp om allsvenskt kontrakt. I nästa match får laget klara sig utan avstängda Amadeus Sögaard som under majoriteten av matcherna burit lagkaptensbindeln och varit viktig i lagets defensiv. 

Om IFK Värnamo

Morgondagens motståndare ligger på elfteplats, tre poäng bakom BP. Laget från Småland har blandat och gett efter sommaruppehållet. Fjädern i hatten kommer från den starka hemmasegern mot regerande mästarna i BK Häcken. Laget presterade även väl borta i Malmö då de föll med två mål mot ett. 

Senast lagen möttes vann BP med 1-0 i en match då IFK Värnamo fick en man utvisad. I övrigt är det i superettan lagen mötts i seriesystemen och där är det jämnt. BP:s fyra segrar är lika många som IFK Värnamos. 


Avspark lördag 5 augusti kl. 15.00 på Grimsta IP. Biljetter finner du här https://bpfotboll.se/biljettinformation/.