HERR: Inför BP – AIK

Säsongens första Stockholmsderby stundar då BP ställs mot AIK. Båda lagen vann sina premiärer. Avspark kl. 15.00 på Tele2 Arena.  Läget i BP Efter en stark försäsong oc ...

Läget i BP

Efter en stark försäsong och goda resultat i Svenska Cupen så fortsatte BP på inslagen väg genom att imponera stort borta mot GAIS.
Nyförvärvet, Adam Jakobsen, öppnade målskyttet på Gamla Ullevi. Strax innan pausvilan utökade Ludvig Fritzson till 2-0. Trots att GAIS stundtals tryckte ned BP så blev det aldrig någon riktig spänning i matchen. När Joakim Östling blåste av matchen så hade Wilmer Odefalk gjort 3-0. Slutresultatet fastställdes av Axel Norén som olyckligt skickade in bollen i eget mål. 4-0 till BP på Gamla Ullevi, ett historiskt bra resultat för BP i allsvenska sammanhang.

Det är fortsatt tidigt in på säsongen, men BP har hittills visat att de är bättre i både defensivt och offensivt straffområde än ifjol. Kommer rödsvart upp i samma nivå som mot GAIS så kommer AIK att få slita för poäng.

AIK vann även de sin premiär, men det satt långt inne mot nykomlingen Västerås SK. Mål av Rui Modesto i den andra halvleken räckte för att laget skulle lämna matchen med tre poäng. Läs motståndarkollen här: http://bpfotboll.se/forening/motstandarkollen-aik/

Liam Tahwildaran, Kevin Ackermann, Liam Jordan, Mario Butros, Tim Waker och Gustav Sandberg Magnusson missar samtliga matchen till följd av skada och/eller sjukdom. Glädjande är att Alexander Abrahamsson är tillbaka i träning. Det återstår att se huruvida försvararen är uttagningsbar till matchen eller inte.