Motståndarkollen: AIK
Foto: Erik Bjernulf

Motståndarkollen: AIK

Share

Motståndarkollen: AIK

BP:s herrar fick en mycket bekväm start på Allsvenskan 2024. Bortapremiären på Gamla Ullevi mot GAIS slutade hela 0-4 och nu blickar vi framåt mot nästa utmaning, hemmapremiär på ...

BP:s herrar fick en mycket bekväm start på Allsvenskan 2024. Bortapremiären på Gamla Ullevi mot GAIS slutade hela 0-4 och nu blickar vi framåt mot nästa utmaning, hemmapremiär på Tele2 Arena. Här är motståndarkollen på: AIK.

Historik: AIK Fotboll är en svensk fotbollsförening grundad år 1891 i Stockholm som en sektion till idrottsföreningen AIK. Klubben har deltagit i 93 Allsvenska säsonger historiskt och blivit svenska mästare vid tolv olika tillfällen, det senaste bärgades säsongen 2018.

Trupp: Efter en tuff fjolårssäsong har det skett en del förändringar i AIK:s trupp jämfört med 2023. En av lagets viktigaste spelare är tveklöst mittfältaren Anton Salétros, som har varit oerhört dominant på sin mittfältsposition sedan återkomsten till klubben sommaren 2023.

På topp finner vi en stark forwardsduo i Cyprioten Ioannis Pittas tillsammans med tidigare BP-spelaren Omar Faraj, som man bör ha koll på under lördagens möte. Bortsett från Faraj finner vi fler BP-fostrade spelare i veteranerna Kristoffer Nordfeldt och anfallaren John Guidetti, som nu förvisso är skadad.

En spelare som även är värd att nämna är portugisisk-angolanska högermittfältaren Rui Modesto, som framför allt hotar med sitt offensiva spel på sin högerflank och startade säsongen 2024 med att göra matchens enda mål i premiärsegern mot Västerås SK.

Senaste möte: Senast vi ställdes mot AIK var i det Allsvenska mötet på Friends Arena den 12 augusti 2023. Den matchen slutade till slut 2-2, efter att Omar Faraj räddat en poäng för hemmalaget genom en sen kvittering i matchminut 87.