Frida Thörnqvist förlänger

Frida Thörnqvist förlänger

Share

Frida Thörnqvist förlänger

Anfallaren Frida Thörnqvist är klar för en tredje säsong i den rödsvarta tröjan. En av våra mesta allsvenska spelare stannar och hotar motståndarförsvar även 2024.– En rättvänd ”T ...

Anfallaren Frida Thörnqvist är klar för en tredje säsong i den rödsvarta tröjan. En av våra mesta allsvenska spelare stannar och hotar motståndarförsvar även 2024.
– En rättvänd ”Thörna” oroar vilket försvar som helst. Efter formationsbytet under sommaren tycker jag hon kom ännu mer till sin rätt och kunna transportera boll i fart, säger sportchef Staffan Jacobsson.

Den löpvilliga anfallaren Frida Thörnqvist slog igenom som tonåring i Tyresö FF i Division 1 men moderklubben är Hanvikens SK. Under åren 2017-2019 spelade hon totalt 55 matcher i Division 1 och gjorde 37 mål. Hennes sista säsongen i Tyresö FF sticker ut där hon fann nätmaskorna 21 gånger på 17 matcher. Efter Tyresö flyttade Frida till Hammarby IF och gjorde 2 mål på 7 matcher i Elitettan 2020 när Hammarby tog steget upp. I OBOS Damallsvenskan under 2021 blev det 17 framträdanden för Hammarby innan hon lämnade för spel med BP. Hittills har det blivit 46 allsvenska matcher och sex mål för BP i OBOS Damallsvenskan. 

Särskilt minns vi avgörande insatser i slutet av säsongen då ”Thörna” klev fram och drev på lagets offensiv, bland annat med två mål i den viktiga segern mot IFK Kalmar och ytterligare ett mål när vi säkrade kvalplatsen med seger mot Växjö DFF hemma på Grimsta. Nu laddar vi för fler fina minnen.