Förlust mot ett starkt Morön

BP lyckades inte följa upp söndagens seger på ett bra sätt. Morön BK var klart bättre i torsdagens match på Grimsta och segersiffrorna 2-1 kunde mycket väl ha blivit större. Te ...

Text: Tore Kleist

Morön satte från början hög press i uppspelsfasen, och BP hade svårt att hitta bra spelvägar. Gästernas unga mittfält lyckades också hitta anfallsduon Hayley Dowd och Katrina Guillou som ständigt oroade BP-försvaret. Chanserna under halvleken blev för många för att redovisa här, men den främsta var ett ribbskott från Dowd i ett anfall som redan hade innehållit två farliga skott. Anfallsmässigt visade BP alltför ofta för dålig skärpa i de avgörande passningarna. Efter vätskepausen kom Tempest-Marie Norlin fram bra några gånger efter att ha skiftat kant till högersida. Det var också en sådan framstöt som gav Daniella Novaković chansen i straffområdet. Man trodde nästan att chansen var borta när Moröns försvar täckte men Novaković ville annorlunda. Hon höll i bollen, vände smart åt vänster och hittade luckan mot bortre stolpen med en välriktad vänsterinsida.

Andra halvlek var bara några minuter gammal när den logiska kvitteringen kom. Katrina Guillou fick tag i bollen på högerkanten, satte full fart framåt, kom loss i straffområdet och sköt hårt bakom Josephine Frigge. När Guillou sedan en dryg kvart in i halvleken slog ett inlägg som gjorde en båge mot mål och en överraskad Frigge tippade bollen i eget mål kändes det redan då som ett avgörande. BP försökte med ett trippelbyte, men man kunde egentligen inte förändra matchbilden.

BP lyckades inte på ett bra sätt komma förbi Moröns presspel några längre perioder. Passningsspelet höll för dålig kvalitet, och man har en bit kvar när det gäller att synka försvarspositionerna. Det blev i dag tydligt hur viktig Eldina Ahmić är för BPs speluppbyggnad, även om det var kul att se Sara Eriksson spela från start. Där har BP en framtidsspelare som nog redan i år kan etablera sig på riktigt. Det här var en sådan match man brukar säga att man helst vill glömma, men för BP blir det tvärtom mycket viktigt att analysera vad som gick fel och lära sig av misstagen. Morön har i duon Guillou/Dowd ett anfallsvapen som nog kommer att visa sig vara ett av seriens starkaste, och säkerligen ställa till det för alla försvar.

Nästa match för BP spelas 28 juni, borta mot Sunnanå SK.