Förlust i Värmland

Förlust i Värmland

Share

Förlust i Värmland

BP åkte på en rejäl mina i bortamötet med Mallbacken på lördagen. Efter underläge i paus och två utvisningar kunde man inte hålla emot och det blev till slut tre mål i baken. ...

BP åkte på en rejäl mina i bortamötet med Mallbacken på lördagen. Efter underläge i paus och två utvisningar kunde man inte hålla emot och det blev till slut tre mål i baken.

Text: Tore Kleist
Foto: Henke Råssmo
(På bilden: Tempest-Marie Norlin mot Älvsjö AIK)

Vi kan tyvärr konstatera att BP är inne i en svag period efter alla fina resultat tidigare på säsongen. I bortamatchen mot Mallbacken kom man aldrig upp i någon hög nivå och när det dessutom blev två utvisningar i andra halvlek blev det en omöjlig uppgift.

Första halvlek dominerades till en början av hemmalaget men BP tog med tiden över mer och mer. Det var generellt ganska låg kvalitet på passningsspelet på naturgräset och vi fick inte se många längre spelsekvenser från något av lagen. BP skapade ändå ett par bra chanser, men det blev Mallbackens Emmie Johansson som i halvlekens sista anfall kunde skjuta in ledningsmålet.

I andra halvlek fick vi till en början se något fler anfall från BP, med ett och annat bra försök från bland andra Tempest-Marie Norlin. Efter en dryg timmes spel inleddes sedan dagens mörka BP-period:
63′ Gult kort Alexsandra Lobanova.
65′ Straff Mallbacken. Slås i ribban.
71′ Elin Bergkvist frilägesutvisad.
77′ Andra gula kortet till Lobanova.
87′ Mathilda Johansson Prakt framme efter starkt jobb av Jennifer Sjösten och Ebba Ronquist och lyckas sånär kvittera.
88′ 2-0 genom Emmie Johansson.
90+3′ Johansson fullbordar dagens hattrick.

BP hade hela matchen svårt att få till något riktigt bra anfallsspel och kändes ofta osäkert bakåt. Andra halvlek förstördes förstås till stor del av utvisningarna, men de kom båda till på grund av att spelarna kommer fel in i situationerna. Motståndarnas hörnor fortsätter att vara ständiga orosmoment, där BP har svårt i luften men också att få bort bollar som hamnar ner på marken i trängseln framför mål. Anfallsmässigt har det i höst blivit tydligt hur mycket Eldina Ahmić och Emma Lundh betyder för BPs speluppbyggnad. I lördagens match saknades båda och dessutom Michelle Rojas Flores och Sara Eriksson. Vi får hoppas på ett bättre skade- och sjukdomsläge till de avslutande fyra omgångarna.

På fredag kväll gästas Grimsta av IFK Kalmar som har klättrat upp till femte plats, just efter BP.

Fakta Elitettan match 22 (omgång 24)
Mallbackens IF – BP
3-0 (1-0)
Mål: MIF: Emmie Johansson 45+1, 88, 90+3
Varningar: BP: Mathilda Johansson Prakt
Utvisningar: BP: Elin Bergkvist (friläges), Alexsandra Lobanova (två varningar)
Domare: Annica Torkelsson
Publik: 50

BPs laguppställning:  
Josephine Frigge – Alexsandra Lobanova (utv 79), Elin Bergkvist (utv 71), Sofia Parkner, Wilma Wärulf – Tempest-Marie Norlin (Matilda Nildén 67), Daniella Novaković, Lovisa Norrby (Maja Wiklander 73), Ebba Ronquist – Mathilda Johansson Prakt, Mathilda Lindström (Jennifer Sjösten 61)