F19 föll på straffar i semifinalen

Fotboll kan vara grymt. Och det var det när BP mötte Växjö DFF i semifinalen av Svenska Spel F19. Efter att BP tagit ledningen tidigt i första halvlek hittade Växjö nätet, slumpmä ...

Fotboll kan vara grymt. Och det var det när BP mötte Växjö DFF i semifinalen av Svenska Spel F19. Efter att BP tagit ledningen tidigt i första halvlek hittade Växjö nätet, slumpmässigt, strax innan halvtid. Trots övertag BP stod sig 1-1 inte bara till halvtid utan även till fulltid, varpå drabbningen fick avgöras med ett straffdrama som Växjö gick segrande ur.

– Trots en bra prestation förlorar vi på straffar. Totalt sett är vi värda att vinna matchen, men vi är inte tillräckligt skickliga i sista tredjedelen, säger Anders Blomqvist, huvudtränare.

BP:s Smilla lönn inledde målskyttet redan i den 6:e matchminuten när hon vid ett inlägg kom helt fri på bortre stolpen och kunde stöta in ledningsmålet. Halvleken fortsatte därefter i BP:s favör utan att ledningen var riktig nära att varken utökas eller hotas. Men som ur ingenting dök en möjlighet upp för Växjö, och de tog den. En längre boll hamnade mellan BP:s backlinje och Nadine Allard i BP-målet. Passningen såg ofarlig ut men ingen i BP-försvaret bestämde sig tydligt för att ta hand om bollen. Istället var Växjös Matilda Nivard först på bollen och tryckte in kvitteringen, som stod sig till halvtid.

BP dominerade sedan andra halvlek spelmässigt men avsluten de väl kom till nekades av målramen eller Tilda Torstensson i Växjö-målet. Visst sprattlade Växjö till i några omställningar men det blev aldrig riktigt farligt och likaresultatet stod sig till fulltid.

– Vi skapar nog med lägen för att göra fler mål. Vi dominerar matchen och för spelet men ju längre matchen går är det tydligt att Växjö är nöjda med att få det till straffar, säger Blomqvist.

Straffarna var välslagna och fick sitt avgörande när Växjö-keepern valde rätt hörn och motade bort det som blev matchens sista straff och förkunnade Växjö DFF till finalister.

– Oerhört tufft för tjejerna, de var värda mer, avslutar Blomqvist.

För BP:s del väntar nu bronsmatch mot FC Rosengård som även de förlorade sin semifinal på straffar. Matchen spelas söndag 6/11 på Hammarby IP kl. 10.00.