DAM: Inför BP – Kristianstads DFF

DAM: Inför BP – Kristianstads DFF

Share

DAM: Inför BP – Kristianstads DFF

På lördag ställs två formstarka lag mot varandra på Grimsta. BP, som av Sportbladets podd "Femme Plus" utsetts till årets största positiva överraskning hittills, tar emot Kristian ...

På lördag ställs två formstarka lag mot varandra på Grimsta. BP, som av Sportbladets podd ”Femme Plus” utsetts till årets största positiva överraskning hittills, tar emot Kristianstad som kommer med fyra raka segrar i bagaget.

Text: Tore Kleist
Foto: Erik Bjernulf
(På bilden: Sara Olai)

Att BP ligger sjua efter sju omgångar har förvånat många i fotbolls-Sverige. Att det bara är toppduon Rosengård och Häcken som släppt in färre mål gör säkerligen förundran än större. Den som skärskådar spelarstatistiken får en klar ledtråd till framgångarna. Målvakten Anna Koivunen och de tre centrala försvarsspelarna Sara Olai, Alice Ahlberg och Elsa Karlsson har spelat samtliga minuter hittills i årets serie. Krydda det med ytterbacken Julia Olsson och centrala mittfältaren Ida Bengtsson som båda har ingått i alla startelvor så blir resultatet en svårslagen kontinuitet på egen planhalva. Bilden var dessutom ungefär densamma i höstas, med väldigt mycket speltid för de nämnda. Vi får hoppas att laget kan få fortsätta att vara relativt förskonat från skador och även undvika avstängningar (ingen i laget har mer än en varning).

I lördagens match ställs BP mot vad som enligt tabellsituationen är de hittills starkaste gästerna på Grimsta. Kristianstad har fem segrar och två förluster och är därmed bara en poäng bakom Häcken på tredje plats. Förra året vann Kristianstad hemma och på Grimsta blev det oavgjort i höstas.

Motståndarna
Kristianstads Damfotbollsförening har sina rötter i IFK Kristianstad och Wää IF (grundade 1899 resp. 1935) och har spelat i nuvarande form sedan 2006. Från 2008 och fram till i dag har man spelat i högsta divisionen med två tredjeplatser och en fjärdeplats som höjdpunkter. 2023 kom man sexa och efter fyra raka segrar är man för närvarande fyra i tabellen.

Välkommen att stötta laget på Soliga Grimsta! Biljetter köper du här. Avspark redan kl 13. Matchen streamas liksom alla matcher i serien av Viaplay. För löpande resultatredovisning hänvisas till apparna ”BP Live”, ”Min fotboll” eller till fotbollsförbundets hemsida .

BPs matchtrupp
…är inte klar i skrivande stund.

OBOS Damallsvenskan, omgång 8
BP – Kristianstads DFF
Lördag 25 maj kl 13.00
Grimsta IP, Gulddragargränd, Vällingby