DAM: Frostigt mot AIK
Ellen Toivio. Foto: Henke Råssmo

Kylslaget på Grimsta med frostiga vindar, inte heller värmde spelet överdrivet mycket. En träningsmatch i februari är lagd till handlingarna när vi vänder underläge i paus till se ...

Kylslaget på Grimsta med frostiga vindar, inte heller värmde spelet överdrivet mycket. En träningsmatch i februari är lagd till handlingarna när vi vänder underläge i paus till seger hemma mot AIK.

Vi kom till spel utan två spelare. Wilma Wärulf och Frida Thörnqvist har mindre skadekänningar och vi chansar inte i en träningsmatch i februari.

Första halvlek är inte något vi kommer att minnas som värmande eller uppmuntrande. BP hade svårt att få till ordnade anfall och det slarvades en hel del i både speluppbyggnad och i defensiven. Självklart finns det en motståndare som bidrar och AIK kunde sätta en hög press som gjorde det svårt för vårt rödsvarta gäng. Vi växte dock in i halvleken och under den avslutande kvarten fick vi se några trevliga anfall, oftast med Vera Blom inblandad på sin högerkant.

Det är dock gästerna som ska ta ledningen. Precis innan paus tappar vi bollen i mittcirkeln, AIK ställer om snabbt och BP-bekanta Matilda Nildén får bollen i steget och trycker till direkt – ett snyggt och hårt avslut som går i en båge över Nichole Persson. 0-1 när vi går in i halvtidsvila.

I andra halvlek såg det lite bättre ut. Lite mer ordning, lite mer vilja att gå framåt. Vi fick till några halvchanser, men inget som hotade AIK:s backlinje. Tjugo minuter in i halvleken har vi gjort fem byten, varav fyra i samma stöt. Bytena ger viss energi, men vi hittar inte fram till målchanser.

Med kvarten kvar kommer kvitteringen. Klara Andrup rycker loss på högerkanten och slår ett långt och hög inlägg som når Ellen Toivio. Toivio lättar bollen över målvakten och kvitteringen är hemma. Fyra minuter senare är det nära igen, Klara Andrup kommer loss och är fri från tjugo meter. Hon får bollen lite för långt ifrån sig när hon försöka runda målvakten, fälls i samma situation men domaren friar. Med tiden blir det ett öppnare spel och BP kommer i fler vågor. Känslan är att orken över 90 minuter är inte högre i det rödsvarta laget som tar över mer av initiativ och spel.

BP ska även avgöra matchen. Efter lång period av dominans frispelar Elsa Karlsson Saga Swedman. Swedman kommer in i straffområdet och placerar bollen vid bortre stolpen. En van målskytt säkrade tre raka segern under försäsongen.

Nästa träningsmatch spelas om en vecka, lördag 18 februari 11:00, då mot Djurgårdens IF.