BP startar öppen fotboll i Loviselundsskolan och Vällingbyskolan

BP startar öppen fotboll i Loviselundsskolan och Vällingbyskolan

Share

BP startar öppen fotboll i Loviselundsskolan och Vällingbyskolan

Som en del i Mötesplats Västerort startar BP nu öppen fotboll för fjärde till sjätte klass i Vällingbyskolan och Loviselundsskolan. - Fotboll är det roligaste som finns och det v ...

Som en del i Mötesplats Västerort startar BP nu öppen fotboll för fjärde till sjätte klass i Vällingbyskolan och Loviselundsskolan.
– Fotboll är det roligaste som finns och det vill vi få fler tjejer att uppleva, säger Sofia Andersson, ansvarig för verksamheten.

Text: Peter Appelquist Foto: Sofia Andersson

BP vill som förening arbeta aktivt för att motverka utanförskap med hjälp av föreningsliv och fotbollen i centrum. Därför genomförs flera satsningar i närområdet och BP vill vara en naturlig del av vardagen, som vi har varit för många sedan föreningen grundades 1942. Nu har öppen fotboll startat och första träningen blev en succé.
– Vi hade 30 tjejer som deltog i det första passet på Vällingbyskolan och även de som var tveksamma i början kom igång, berättar Sofia Andersson.
– Jag själv vet hur mycket jag älskar fotboll och vad det har gett mig, så jag hoppas kunna förmedla det vidare.

Öppen fotboll är en satsning för att öka antalet tjejer i föreningslivet och möjliggöra för att alla tjejer som vill ska kunna utöva fotboll. BP kommer att bedriva fotbollsträningar efter skoltid med start på Vällingbyskolan och Loviselundsskolan, med planer att utöka verksamheten till andra områden men även för äldre tjejer/deltagare.  

BPs hållbarhetsansvarige, Stefan Bärlin, är glad över att öppen fotboll startat.
– Fantastiskt kul att vi kan bredda vår verksamhet med det här initiativet. Att vi nu aktivt blir ännu mer närvarande som förening i vårt närområde och inkluderar en målgrupp som idrotten traditionellt haft svårt att nå, visar att vi menar allvar  när vi säger att i BP är alla välkomna.

Läs mer om BPs samhällsansvar här.