BP förlänger samarbetet med Bromma Gymnasium

BP förlänger samarbetet med Bromma Gymnasium

Share

BP förlänger samarbetet med Bromma Gymnasium

BP och Bromma Gymnasium förlänger sitt framgångsrika samarbete. Klubben har tillsammans med skolan kunnat erbjuda kvalitativ fotbollsträning under dagtid för elitsatsande ungdomar ...

BP och Bromma Gymnasium förlänger sitt framgångsrika samarbete. Klubben har tillsammans med skolan kunnat erbjuda kvalitativ fotbollsträning under dagtid för elitsatsande ungdomar i flera års tid. Något både BP och Bromma Gymnasium är extremt stolta över att kunna fortsätta med.

Under flera års tid har BP och Bromma Gymnasium samarbetat och tillsammans drivit NIU-verksamhet på Bromma Gymnasium. Flera av de BP-produkter som nått ut i Europa och landslaget har valt att kombinera sina gymnasiestudier med elitförberedande fotbollsträning under skoltid. T.ex. Viktor Gyökeres, Carl Starfelt och Amanda Nildén har gått NIU på Bromma Gymnasium. Beteckningen ”NIU” står för Nationellt godkänd idrottsutbildning.

Nu är BP och Bromma Gymnasium överens om ett nytt samverkansavtal. De som ansvarat för avtalets förlängning och utformning är Manuel Lindberg (Klubbdirektör) och Anders Hermanson (Utvecklingschef) från BP samt Jyrki Westman (Biträdande rektor) från Bromma Gymnasium.

– Vi är väldigt glada och stolta över att BP och Bromma gymnasium tillsammans kommit överens om en förlängning om ett nytt samverkansavtal för NIU-verksamheten. Genom avtalet möjliggör och underlättar vi för spelarna och eleverna kombinationen av gymnasieutbildning och elitinriktad fotbollsträning och tävling samt skapar goda förutsättningar att förbereda dem inför en framtida elitkarriär, vilket är eftersträvansvärt, säger Anders Hermanson.

Jyrki Westman från Bromma Gymnasium är också mycket nöjd med förlängningen av samarbetet mellan BP och Bromma Gymnasium:

Vad är det som gör att samarbetet fungerar så bra mellan BP och Bromma Gymnasium?
– Samarbetet har alltid fungerat bra och utvecklats genom åren, mycket tack vare stort engagemang från ansvariga inom BP. Bromma gymnasium och BP har eleven och dess utveckling i fokus både när det gäller det idrottsliga samt det studiemässiga. Det är viktigt att vi hjälps åt att skapa goda förutsättningar för våra elever och vi är glada att vi tack vare vårt nya samverkansavtal kan ha ännu mer fokus på detta, säger Jyrki Westman.

Vilken betydelse har det för skolan att kunna erbjuda era elever en elitförberedande NIU-verksamhet inom både basket och fotboll?
– Eftersom Bromma gymnasium är en idrottsvänlig skola med hälsa som ett fokusområde är det viktigt för oss att kunna erbjuda elitsatsande ungdomar möjlighet att kombinera sina studier med sin idrott. Vi har mycket goda erfarenheter av elever med hög moral, motivation och målmedvetenhet som även sprider sig till andra elever på vår skola. Vi är även mycket stolta att så många av våra elever lyckas med sin idrott och når internationella karriärer och ingår i våra olika landslag.

Vad är målsättningen med detta samarbete?
– Målsättningen med vårt samarbete är att säkerställa en bra utbildning utifrån de krav som ställs på en nationell idrottsutbildning från Svenska fotbollsförbundet, RF och Skolverket. Kraven och målsättningen är höga och vi vill vara ett självklart val för en ungdom som gör en elitsatsning inom fotboll under sin gymnasietid.

Hur jobbar BP och skolan tillsammans för att skapa en god utvecklingsmiljö för både killar och tjejer?
– Det ska finnas lika möjligheter för alla, oavsett kön att utöva sin idrott och vi utformar verksamheten så att den ger alla som deltar en trygg gemenskap. Vi erbjuder både flickor och pojkar fina träningsförhållanden med kompetenta tränare på ändamålsenliga anläggningar under hela läsåret. Våra resurser fördelas lika och vi ger goda möjligheter för både pojkar och flickor att träna och tävla tillsammans. Vi har även som fokus att samverka inom basket och fotboll på skolan så att våra elever kan träffa fler elitsatsande ungdomar under sin studietid.

Hur lyckas ni kombinera gymnasieutbildning med elitinriktad träning?
– Bromma gymnasium och BP arbetar aktivt för en optimal idrottsutveckling med god planering och schemaläggning av praktik, teori och återhämtning. Våra elever tränar tre gånger i veckan på morgonen innan lektionerna i andra ämnen börjar. Alla våra lärare har en stor förståelse för våra elitsatsande elever och kan vid behov anpassa undervisningen så att det ska fungera bra med tanke på träningar, läger och landskamper, säger Jyrki Westman.