BP får medel från StFF:s och Ellevios 50/50-fond

BP får medel från StFF:s och Ellevios 50/50-fond

Share

BP får medel från StFF:s och Ellevios 50/50-fond

Under hösten har Öppen Fotboll startats på tre skolor i Hässelby-Vällingby. Målsättningen är att nå tjejer som står långt ifrån idrottsrörelsen och ge möjligheten att spela fotbol ...

Under hösten har Öppen Fotboll startats på tre skolor i Hässelby-Vällingby. Målsättningen är att nå tjejer som står långt ifrån idrottsrörelsen och ge möjligheten att spela fotboll en gång i veckan. Nu har BP beviljats medel ur 50/50-fonden som Stockholms Fotbollförbund har tillsammans med Ellevio. Pengarna kommer att användas för att utbilda ledarna hos Futebol Da Forca.
– Vi får chansen att erbjuda våra ledare en gedigen utbildning, som kommer att ge deltagarna ännu bättre förutsättningar att hitta sin plats i fotbollsvärlden, säger Sofia Andersson verksamhetsledare i Mötesplats Västerort.

Text: Peter Appelquist Foto: Gittan A Gunnarsson

Öppen fotboll bedrivs på Loviselundsskolan, Grimstaskolan och Vällingbyskolan för tjejer i mellan- och högstadiet. Du kan läsa mer om Öppen fotboll här.

Grimstaskolan är den senaste skolan som tillkommit och målsättningen är att kunna lägga till ytterligare skolor och även hitta fler ledare. Idag finns tre ledare i verksamheten, men målsättningen är att hitta fler.
– Vi har frågat runt, särskilt bland tonårstjejer som redan spelar i BP, som vi tror kan vara bra som ledare. Största utmaningen är att öppen fotboll arrangeras tidigt på eftermiddagen, så det gäller att det funkar med ledarnas skolscheman, berättar Sofia Andersson.

Är du intresserad av att bli ledare inom öppen fotboll? Kontakta sofia.andersson@brommapojkarna.se redan idag så får du veta mer.