BP donerar till fotbollslag i Kamwokya
Ett av fotbollslagen som numera spelar i BPs matchdräkt. Foto: Margareta Fathli

BP donerar till fotbollslag i Kamwokya

Share

BP donerar till fotbollslag i Kamwokya

Hundratals matchtröjor och fotbollar samlades in i vintras när BP bytte matchställ för alla ungdomslag. Dessa har nu skänkts från BP, i samarbete med Child to Child Foundation, ti ...

Hundratals matchtröjor och fotbollar samlades in i vintras när BP bytte matchställ för alla ungdomslag. Dessa har nu skänkts från BP, i samarbete med Child to Child Foundation, till slumområdet Kamwokya i Ugandas huvudstad Kampala.

Text: Victor Grusell Foto: Child to Child Foundation

Kamwokya är ett av de äldsta och största slumområdena i Ugandas huvudstad Kampala. I ett samarbete mellan BP och Child to Child Foundation har hundratals matchtröjor och fotbollar skänkts till fotbollsspelande ungdomar i olika åldrar. En donation som uppskattades väl av de barn som fick ta emot gåvorna.
– De blev så otroligt glada över tröjorna. Att de nu kan spela mot andra lag i hela fotbollsställ gjorde dem jätteglada. Det höjer deras självförtroende verkligen, säger Margareta Fathli från Child to Child Foundation.

De matchtröjor och fotbollar som har skänkts till organisationen är äldre upplagor, så väl använda som oanvända, från BPs ungdomsled.

Nästa leverans är bestämd att göras i höst och har du några saker att bidra med, går det att kontakta Child to Child Foundation Uganda på deras facebooksida som finns länkad här.