BP DFF klara för P19 Superettan efter kvalseger

BP DFF klara för P19 Superettan efter kvalseger

Share

BP DFF klara för P19 Superettan efter kvalseger

Efter kvalseger är det klart - 2023 spelar BP DFF i P19 Superettan. En stark prestation över en lång säsong. Vi riktar ett stort grattis till avancemanget till BP DFF! Efter se ...

Efter kvalseger är det klart – 2023 spelar BP DFF i P19 Superettan. En stark prestation över en lång säsong. Vi riktar ett stort grattis till avancemanget till BP DFF!

Efter seriesegern i P19 Division 1 Region 5 väntade en kvalgrupp med tre lag. BP DFF ställdes mot BK Forward i första matchen och vann med 4-2 på hemmaplan. Dessförinnan hade Dalkurd mött BK Forward och även de vunnit, då med 3-2. Ren gruppfinal mellan BP och Dalkurd i sista matchen alltså, med ett plusmål för BP som innebar att ett oavgjort resultat skulle räcka för BP.

– Vi tar en tidig ledning som sätter oss i förarsätet. Därefter kan vi kontrollera matchen med vetskapen att Dalkurd måste göra två mål och vinna matchen, summer huvudtränare Martin Falkeborn.

1-0 står sig länge, men visst ska det blir spänning och nerv i matchen. i den 80:e minuten kvitterar Dalkurd till 1-1 och behöver bara göra ett mål för att kliva om BP i gruppen. Men, laget reder ut stormen, försvarar mot allt som kommer och 1-1 står sig – det räcker för gruppseger och avancemang till P19 Superettan.

– Jag är så stolt över alla spelare som har slitit hela året. Sena kvällar, långa resor men med samma fokus. Vi förlorar bara en enda match i år, det är en mental styrka i hela gruppen, summerar Falkeborn.

Än en gång – stort grattis BP DFF!