Bottennapp mot Bollstanäs

Det blev en trist lördag för BP när gästerna från Bollstanäs visade sig övermäktiga. Efter en mållös första halvlek ramlade målen in efter paus och det blev till slut förlust med ...

Det blev en trist lördag för BP när gästerna från Bollstanäs visade sig övermäktiga. Efter en mållös första halvlek ramlade målen in efter paus och det blev till slut förlust med 3-2.

Text: Tore Kleist

BP lyckades inte följa upp vinsten mot Alingsås på ett bra sätt. Man började ganska bra och hade en del fina kombinationer som dock inte ledde till några klara målchanser. Matilda Nildén, som ersatte sjuka Mathilda Johansson Prakt på topp, sprang piggt och hade några fina samarbeten med främst Emma Lundh men det blev aldrig riktigt farligt. I stället arbetade sig Bollstanäs in i matchen och tog över mer och mer. Man kom fram på båda kanterna och var närmast en ledning bland annat genom en fin skarvning upp i ribban från Ina Burström.

I andra halvlek var det fortsatt Bollstanäs som visade bäst takter. Man var säkrare i passningsspelet och hittade fram på kanterna genom Anna Thim och Cassandra Larsson. Det var också efter en vänsterlöpning från Larsson som ledningsmålet kom. Hon sprang sig fri från sin bevakning och sköt lågt vid närmaste stolpen. Michelle Rojas Flores kvitterade några minuter senare när hon blev sist på bollen i röran efter en frispark, men i stället för en BP-vändning blev det ridå ner med två snabba Bollstanäsmål. Det första kom på en onödig om än något billig straff och det andra efter en totalt misslyckad rensning där bollen spelades in centralt till Cassandra Larsson i stället för bort från straffområdet. Att Mathilda Prim reducerade i matchens slutskede räckte inte, utan Bollstanäs kunde nöjt åka hem med tre poäng.

Bollstanäs behöver på intet sätt be om ursäkt för segern utan var det bättre laget sett över hela matchen. För att vara ett topplag var BP inte tillräckligt säkra i passningsspelet, släppte till alldeles för mycket på kanterna och var fortsatt sårbara på hörnor och frisparkar. Visst fanns även en del positivt, som ungdomarna Sara Eriksson och Matilda Nildéns fortsatta etablering som elitspelare och ett par vassa benparader från Josephine Frigge, men jag avstår från vidare spel- och spelarkritik och vänder i stället blicken utanför BP. Bollstanäs tvåmålsskytt Cassandra Larsson var tidigare i höst med på en F18-landslagssamling och visade i dag tydligt varför. Hon var ständigt en oroskälla för BPs försvar på kanten såväl som centralt. Dagens domarinsats genom Eva Svärdsudd var kanske den bästa jag sett under året. Jag tyckte ju straffen var något tveksam (höjdduell där en av spelarna tappade balansen) men annars var Svärdsudd i princip felfri, med bra blick för spelet och fin känsla i fördelssituationer. Sällan hör man så få protester från tränare och spelare som i dag.

BP har de senaste veckorna tappat något efter de strålande insatserna mot bland annat AIK och Morön. Vi får hoppas att att man hinner hitta tillbaka till det vinnande spelet i seriens avslutning så att vi får med oss en positiv känsla in i vinterträningen. Närmast står två bortamatcher på tur, den första mot Sandviken redan på onsdag kväll.

Fakta Elitettan match 20 (omgång 23)
BP – Bollstanäs SK
2-3 (0-0)
Mål: BP: Michelle Rojas Flores 66, Mathilda Prim 88 BSK: Cassandra Larsson 59, 85; Malin Elsilä Engdahl 80 (str)
Varningar: BP: Alexsandra Lobanova, Sara Eriksson BSK: Elvira Gustafsson
Domare: Eva Svärdsudd