”Bortafansen är alltid varmt välkomna till Grimsta”
Foto: Henke Råssmo

”Bortafansen är alltid varmt välkomna till Grimsta”

Share

”Bortafansen är alltid varmt välkomna till Grimsta”

Med BP tillbaka i Allsvenskan läggs det ner ett stort arbete på att locka publik till matcherna hemma på Grimsta. Att skapa ett bra arrangemang är en hög prio, där det är smidigt a ...

Med BP tillbaka i Allsvenskan läggs det ner ett stort arbete på att locka publik till matcherna hemma på Grimsta. Att skapa ett bra arrangemang är en hög prio, där det är smidigt att köpa biljett, går snabbt att hitta sin plats och att all service fungerar. Ett av målen med 2018 är att skapa en så bra miljö som möjligt för de gästande supportrar som följer sitt lag i ur och skur och en gång om året har Grimsta som besöksmål.
– Vi tror att gästande fans och BP-publiken verkligen kan skapa en trevlig inramning på Grimsta tillsammans, säger Oscar Therén, Arrangemangsansvarig i BP.

Vid två matcher har det gjorts extra insatser för att locka gästande supportrar. I samband med matchen mot Djurgårdens IF 6 maj gick en del av intäkterna av de sålda biljetterna på Sektion M (bortastå) till Järnkaminerna, Djurgårdens supporterförering, efter att Djurgården själva aktivt jobbat med att locka publik till matchen. I samband med den sista våromgången mot Örebro SK gjordes en liknande push med hjälp av ÖSK, då en del av biljettintäkterna skänktes till ÖSKs insamlingskampanj En Annan Mamma till förmån för Kvinnohuset i Örebro.
– Att jobba tillsammans för att locka publik till Grimsta gynnar både BP, men även hela Allsvenskan. Ju fler som ser våra matcher ser även Allsvenskan, vilket höjer värdet på serien för alla, säger Oscar Therén.
– Vi har redan flera idéer till höstens matcher och ser fram emot trevliga samarbeten med övriga klubbar. Till exempel kommer vi att samarbeta med Dalkurd och erbjuda en dubbelbiljett för båda matcherna mellan lagen.

Allsvenskan har uppehåll för VM i Ryssland där fyra BP-fostrade spelare deltar. För BP inleds ”hösten” med match mot Dalkurd FF 7 juli på Gavlevallen i Gävle som följs av hemmamatch mot IK Sirius lördag 14 juli 18.00 på Grimsta.

Text: Peter Appelquist
Foto: Henke Råssmo