VARFÖR BP?

 


Ibland får vi frågan varför man ska välja BP. Vad får man som aktiv medlem/spelare i BP? I jämförelse med andra fotbollsföreningar i Stockholm?

Vårt absoluta mål är att alla ska tycka att BP är det naturliga och bästa valet för att spela fotboll, och att upplevelsen är att man får mest ”valuta för pengarna”. Vi har tittat på vad våra grannföreningar (både de största i Stockholm och de närmaste i Västerort) tar för avgifter för sin verksamhet, där vi kan konstatera att BP varken är billigast eller dyrast. Men, i BP ingår också följande:

Utrustning till laget. Vi vågar påstå att vi genom våra samarbetspartners Nike och Stadium, har den bästa av utrustning till alla våra lag. I grundutförandet ingår matchtröjor av högsta kvalitet, ledaroveraller, bollar, bollsäckar, konor, träningsvästar mm.

Egen utrustning. På samma sätt erbjuds egen och övrig utrustning till högsta kvalitet och till mycket bra priser, dvs till både laget och till alla våra spelare/ledare, genom våra samarbetspartners.

Gratis inträde på Grimsta. Gratis inträde på Grimsta för alla spelare och ledare till BPs hemmamatcher för herr-, dam- och juniorlag.

Supercoach. Alla ledare och aktiva spelare får tillgång till Supercoach, ett onlineverktyg med bland annat färdiga träningsupplägg i åldrarna 8-15 år, e-learning, ett gediget övningsbibliotek med filmade övningar samt ett antal andra funktioner som är utformade för att fortsatt utveckla spelare och tränare i BP. Innehållet bygger helt och hållet på BPs framgångsrika utbildningsprogram. BPs kunskap tillsammans med DFA gör detta till en helt unik produkt.

Stöd från BPs Sportkontor och Ungdomskommittén. Genom BPs Sportkontor (tio personer anställda) och Ungdomskommittén kan du få svar på dina frågor samt råd, tips och stöd om det mesta som har med fotboll för barn och ungdomar att göra. Detta gäller inte minst tips om olika läger och cuper, frågor om material och utrustning, administration mm (träningstider, Sanktan, domare).

Fotbollskunnande. Som Europas största fotbollsförening, och som ledande verksamhet vad gäller både bredd (Ungdom) och elitförberedande verksamhet (Akademi) inom alla åldrar, finns det rimligtvis ingen fråga om fotboll eller barn-/ungdomsidrott som inte har sitt svar inom BPs organisation. BPs nätverk, på alla plan, är unikt.

Utbildade ledare. Alla ledare i BP erbjuds fortlöpande att kostnadsfritt utbilda sig inom barn- och ungdomsfotbollens alla områden. Detta både i BPs egen regi, men också genom Svenska Fotbollförbundet. Ambitionen är att vi inom BP ska ha de bäst utbildade ledarna, och därmed de bäst utbildade spelarna, på alla nivåer och inom fotbollens alla områden (t ex kost, skador, ledarskap mm).

Schyssta Lirare, Schyssta Ledare och Trygg Idrott. Det ska vara roligt och kännas tryggt att spela fotboll i BP. Sedan flera år tillbaka manifesteras BPs prioritering på dessa frågor, genom att årligen premiera Schyssta Lirare och Ledare i föreningen.

BP-mallen, rutiner och processer. Det finns utvecklade rutiner, processer och dokumentation för de flesta situationer för ledare och föräldrar under ”BP-året”. Föreningens styrdokument är ”BP-mallen”. Andra exempel på rutiner och dokumentation är BPs värdegrund och vision, årsplanering, disciplinärenden och missförhållanden, olika mallar (t ex budget, föräldramöte, utvecklingssamtal) etc.

Arrangemang, aktiviteter och medaljer. Varje år genomförs en rad olika arrangemang kostnadsfritt, både internt och externt, vissa för alla och vissa för specifika åldrar. Exempel på årligen återkommande aktiviteter är Bromma Nissan Cup, BP Nordic Cup, BP-dagen, internturneringar för våra yngsta (både utomhus och inomhus), årsavslutning med medaljer för både Knatteskolan och alla våra lag mm. BP-trollet brukar dyka upp på många av våra arrangemang och aktiviteter.

Fotbollsskolor och Camper. Under sommarlovet erbjuder BP mycket prisvärda fotbollsskolor och camper.

Spelarbesök. Under BP-året kommer spelare från vårt dam- och herrlag ut på olika lagbesök. Oftast i samband med Knatteskolan, BP och Peab Fotbollsskola och våra Camper, men ibland också i direkta lagbesök. Något som är mycket uppskattat.

Föreläsningar. Föräldrar inbjuds regelbundet till intressanta föreläsningar, vanligtvis inom områden som kost & hälsa, skador & rehabilitering, föräldra-/ledarskap, sociala medier mm. Dessa föreläsningar genomförs oftast på Grimsta, med samarbetspartners/föreläsare såsom AXA, SEB, Mentor m fl.

Samarbetspartners och specialarrangemang. Det tillkommer en mängd aktiviteter som kan se lite olika ut från år till år. BP tillhandahåller också många erbjudanden till våra medlemmar genom våra samarbetspartners. Tillkommer gör också prisvärda specialarrangemang för den riktigt fotbollsintresserade, såsom skolsamarbeten, olika tema- och lagträningar, individuella pass, fotbollsfritids mm.

Flera av punkterna ovan kan mätas i pengar, några kan det inte. Det är få av ovanstående punkter som du hittar i jämförbara fotbollsföreningar. Sammantaget är det ett unikt mervärde som BP erbjuder, utöver att det är Europas största fotbollsklubb (antal spelare) och enligt många den bästa. Dessutom tillkommer alla mjuka värden i en stor och välrenommerad förening, såsom gemenskap, olika samarbeten och att ha roligt tillsammans. För mer detaljerad information, vänligen se BPs hemsida.

Utifrån föreningens respektive alla våra BP-lags egna förutsättningar och ambitionsnivåer bestäms årsplaneringen (bl a utifrån BP-mallen, olika åldrar, Ungdom/Akademi avseende läger/cuper mm), där varje lag har att finansiera sina respektive verksamheter (efter god förankring inom laget och med kansliet). Notera vidare att BP är en ideell förening som står och faller med oumbärliga ideella insatser som görs under fotbollsåret, framförallt av alla våra ledare och funktionärer.