Vi på Sportkontoret – Oscar Therén, Föreningsutvecklare

Share

Vi på Sportkontoret – Oscar Therén, Föreningsutvecklare

Inför det nya året presenterar IFBP.se personalen på BPs Sportkontor. I rollen som föreningsutvecklare hittar vi Oscar Therén som ser till att föreningens olika arrangemang och eve ...

Inför det nya året presenterar IFBP.se personalen på BPs Sportkontor. I rollen som föreningsutvecklare hittar vi Oscar Therén som ser till att föreningens olika arrangemang och evenemang genomförs.
– Jag ser ingen bortre gräns för vad vi i BP kan åstadkomma, säger Oscar Therén till IFBP.se.

Som uppvuxen i Hässelby är BP ett nära val. Det var dock Hässelby SK som lockade in Oscar Therén i en rödsvart tröja som knatte.
– Jag spelade i HSK från knatteålder fram till jag var arton, sen var jag ledare och hann även sitta i styrelsen, berättar Therén.

Erfarenheterna från Hässelby SK och studier vid IHM Business School gav den grund Oscar behövde för att kliva in i BP. I rollen som föreningsutvecklare finns ett särskilt ansvar för att utveckla BPs olika arrangemang på ungdomssidan, både med cuper och runt herrarnas matcher i Allsvenskan.
– Jag drev ett litet upplevelseföretag med en kompis när vi pluggade, så event och arrangemang har alltid varit något för mig, det är inspirerande att få jobba med de sakerna i BP på heltid.

Utvecklingen av BPs arrangemang under Oscar Theréns ledning har varit stark och snabb. Att först etablera en bra grund för sommarens fotbollsskola, med ett större ansvar för utvecklingen av BP Volkswagen Cup och självklart de senaste två årens stora succé – Telenor Winter Cup i Grimstatältet. Inför säsongen 2017 tog Oscar över rollen som arrangemangsansvarig för herrlagets hemmamatcher i Superettan, arrangemang med många tydliga regler och krav som höjer både BP och Oscar som person.
– Superettan var verkligen en helt ny nivå, extremt många delar att tänka på och jag är glad att jag hade Christer Hellqvist med mig under året och att han följer med in i Allsvenskan nästa år.
– Att få jobba med arrangemang i Allsvenskan kommer vara en stor utmaning för mig och klubben, men kommer samtidigt att vara väldigt utvecklande för alla. Jag ser oerhört mycket fram emot säsongen 2018.

Säsongen 2018 kommer innehålla spel i Allsvenskan för herrarna, damerna i Division Ett och Oscar siktar på att både utveckla nuvarande arrangemang, samtidigt som det kan tillkomma ytterligare BP-happenings under året.
– Vi tittar på att skapa fler cuper i Västerort. Samtidigt finns det en stor möjlighet att utveckla och expandera de cuper vi har idag, jag ser egentligen ingen bortre gräns för vad vi i BP kan åstadkomma.

Namn: Oscar Therén
Ålder: 31
Titel: Föreningsutvecklare
Bor: Traneberg