Vi på Sportkontoret: Calle Halvarsson
Calle Halvarsson mitt i jobbet på BPs Sportkontor Foto: Peter Appelquist

Vi på Sportkontoret: Calle Halvarsson

Share

Vi på Sportkontoret: Calle Halvarsson

Under december månad presenterar IFBP.se personalen på BPs Sportkontor. Först ut är Calle Halvarsson, ungdomskonsulent och webbansvarig i föreningen sedan 2015. – Jag började i BP ...

Under december månad presenterar IFBP.se personalen på BPs Sportkontor. Först ut är Calle Halvarsson, ungdomskonsulent och webbansvarig i föreningen sedan 2015.
– Jag började i BP redan som knatte, säger Halvarsson till IFBP.se

Det var liksom för många andra Knatteskolan som blev den första kontakten med BP för Calle. Fotbollen skulle dock snabbt komma i skuggan av hockey, där Calle kände sig mer hemma bland hjälmar och skydd på is än på Västerorts olika grusplaner.

I mars 2015 skulle BP locka igen, då med rollen som Ungdomskonsulent och Webbansvarig.
– Jag känner Oscar Therén sen tidigare och han hade bara bra saker att säga om föreningen. Det var ett bra läge för mig att testa något nytt efter att ha jobbat på lager och pluggat.

Så Calle Halvarsson kom tillbaka till moderklubben och har hunnit med att digitalisera administrationen av ungdomslagens träningstider, byggt en ny hemsida och stundtals lagat Grimstatältets fläktar när de strulat. Dessutom har Calle varit en stor del av arrangemangen runt herrlagets matcher med ansvar för biljettförsäljningen på plats. Det är också från herrlagets matcher det just nu starkaste minnet finns kvar.
– Något av det häftigaste jag varit med om var när vi gick upp i Allsvenskan inför ett fullsatt Grimsta, det var mäktigt.

BP är inne i arbetet mot det övergripande målet BP 2.0, ett arbete där Calle har en stor roll utifrån tjänsten som Ungdomskonsulent. Något han ser fram emot och han vet vad han kan erbjuda för att Europas Största Fotbollsförening ska bli ännu bättre.
– Det är viktigt att våra ungdomsledare känner att de får en bra service och att de kan få svar från mig, både vad gäller träningstider som tekniska frågor om lagsidor.

Namn: Carl Halvarsson
Ålder: 27
Titel: Ungdomskonsulent och Webbansvarig
Bor: Råcksta

Foto: Peter Appelquist