Vera Blom skriver nytt treårskontrakt med damlaget

Share

Vera Blom skriver nytt treårskontrakt med damlaget

Lagbygget inför säsongen 2024 fortsätter - nu är nästa pusselbit på plats. Den unge mittfältstalangen och F18-landslagsspelaren Vera Blom har skrivit ett nytt treårsavtal med BP.& ...

Lagbygget inför säsongen 2024 fortsätter – nu är nästa pusselbit på plats. Den unge mittfältstalangen och F18-landslagsspelaren Vera Blom har skrivit ett nytt treårsavtal med BP. 
– Vera har tagit stora steg under 2023, vi tror på henne och roligt att hon tror på oss. Båda parter är övertygade om att hon kommer fortsätta utvecklas bra i BP!, säger sportchef Staffan Jacobsson 

 Vera, som inledde sin karriär i Spånga IS FK, kom till BP F19 inför säsongen 2022, som endast 16 år gammal. Inför fjolårets säsong tog hon som sjuttonåring klivet upp till damlaget och blev redan i april månad utsedd till månadens spelare i seniorlaget. Vera, som idag spelar med nummer 19 på ryggen i A-laget, noterades för 19 allsvenska matcher 2023 och även fyller 19 år nästa månad, skriver nu ett nytt långt avtal med BP. 

– Det känns väldigt bra att förlänga. Jag får bekräftelse på att ledare och förening tror på mig och det ger extra energi inför säsongen, säger Vera Blom.
– Det blir en spännande säsong där jag hoppas ta stora steg i min utveckling och samtidigt att vi plockar så många poäng som möjligt.  

Veras kontraktsförlängning är även av historisk dignitet, då det innebär det längsta kontraktet som någonsin skrivits med en damspelare inom IF Brommapojkarna. Vi ser verkligen fram emot att få se Vera representera rödsvart i många år framöver.