Välkommen tillbaka, Nichole Persson
Nichole Persson är redo för fler säsonger i BP. Foto: Henke Råssmo

Välkommen tillbaka, Nichole Persson

Share

Välkommen tillbaka, Nichole Persson

Hon var med om att ta upp oss till Elitettan. Efter spel i OBOS Damallsvenskan med Djurgårdens IF och Piteå IF är det nu klart - Nichole Persson återvänder till BP.– Nichole ...

Hon var med om att ta upp oss till Elitettan. Efter spel i OBOS Damallsvenskan med Djurgårdens IF och Piteå IF är det nu klart – Nichole Persson återvänder till BP.
– Nichole är en målvakt med bra räckvidd som är väldigt bekant med BP sedan sin tid här 2017 och 2018, samt våren 2019 då hon va utlånad från Djurgården, säger sportchef Staffan Jacobsson.
– BP är en förening som ligger mig varmt om hjärtat så det känns otroligt roligt att vara tillbaka, säger Nichole Persson.

Nichole Persson var med att om att ta upp oss från Division Ett till Elitettan efter kvalsegern 2018. Inför säsongen 2019 gick hon till Djurgårdens IF i OBOS Damallsvenskan. Under säsongen 2019 lånades hon tillbaka till BP och noterades för 12 matcher i Elitettan. 2021 värvades hon till Piteå IF men fick inte riktigt chansen. Under sommaren testades istället ett nytt äventyr, Breidablik Koavogur på Island väntade. På Island står hon bland annat noterad för två match i kvalet till UEFA Womens Champions League. Men nu väntar Persson alltså hemåt och än en gång väntar Grimsta som hemmaplan.
– Under tiden i andra klubbar har jag vuxit som människa men har även samlat på mig mycket nya erfarenheter som spelare, säger Nichole Persson.
– Jag har utvecklat mitt spel och hur jag kan styra och hjälpa mina medspelare. Jag ser fram emot att få spela och vinna matcher med laget.

Damlaget startar upp försäsongen måndag 9 januari.